Grayscale AAVE Destekli Yeni Yatırım Fonunu Duyurdu

0

Grayscale’den AAVE Destekli Yeni Yatırım Fonu

Grayscale'den AAVE Destekli Yeni Yatırım Fonu

Yatırımcıların dikkatini çeken bir gelişme olarak, kripto para varlık yöneticisi Grayscale, bugün AAVE destekli yeni bir yatırım fonu kurduğunu açıkladı. Grayscale’in Ürün ve Araştırma Başkanı Rayhaneh Sharif-Askary, Grayscale Aave Trust’ın yatırımcılara, geleneksel finans dünyasında devrim yaratma potansiyeline sahip bir protokole yatırım yapma fırsatı sunduğunu belirtti.

Sharif-Askary, açıklamasının devamında, merkeziyetsiz platform olan Aave’nin blockchain ve akıllı sözleşmeler aracılığıyla aracılara olan ihtiyacı ortadan kaldırdığını vurguladı. Aave’nin otonom yapısı sayesinde borç verme ve borçlanma süreçlerinin optimize edildiğini ifade etti. Grayscale, en son AVAX yatırım fonunu tanıtmıştı ve şu anda 20’den fazla farklı kripto yatırım ürünü sunarak yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Bu sayı, özellikle yılbaşında spot Bitcoin ETF’lerinin piyasaya sürülmesiyle birlikte artış gösterdi. Bunun nedeni, kripto ETF’lerine olan talebin piyasanın geri kalanında da ek bir talep yaratması olarak gösteriliyor.

Grayscale, ETF piyasasında güçlü bir konumda bulunurken, aynı zamanda Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), Grayscale Mini Bitcoin Trust (BTC), Grayscale Ethereum Trust (ETHE) ve Grayscale Ethereum Mini Trust (ETH) gibi fonlar da ihraç ediyor. Bu fonların hepsinin lansmanı bu yıl gerçekleştirildi.

Aave: DeFi’nin Lider Kripto Kredi Platformu

Aave, platformunda kilitli toplam değer (TVL) baz alındığında DeFi’nin en büyük kredi protokolü olarak öne çıkıyor. Yatırımcılar, sahip oldukları kripto varlıkları teminat göstererek Ethereum tabanlı platformda kripto kredisi çekme imkânına sahip. Ayrıca, Aave kullanıcıları, varlıklarını getiri elde etmek amacıyla platformda kilitleyebiliyorlar.

İlginizi Çekebilir;  Bitcoin Ekim Ayına Düşüşle Başladı, Jeopolitik Riskler Piyasayı Sarstı

DeFiLlama verilerine göre, Aave protokolü Ethereum ağında 9,9 milyar dolar kilitli toplam değere sahip olarak DeFi’nin en büyük kredi platformu konumundadır. Aave, Ethereum dışında 12 farklı blockchain ağında da faaliyet göstermektedir. Ancak, platformun yerel varlığı AAVE, 2,3 milyar dolar piyasa değeriyle orta ölçekli altcoin kategorisinde yer almaktadır.

AAVE fiyatı, yaz döneminde ortalama 80 dolardan destek bulduktan sonra yönünü yukarı çevirmiştir. Eylül ayının son günlerinde 178 dolara kadar yükselerek %130’a yakın önemli bir değer kazanımı elde etti. Kripto varlık, geçen hafta en son Nisan 2022 döneminde gördüğü fiyat seviyesine ulaştıktan sonra yılın zirvesinden %20 kadar geri çekildi. AAVE, bugün %1,5 oranında kısmi bir yükselişle 141 dolardan alıcı buluyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.