TÜİK 2024 Tarımsal Girdi Enflasyon Verilerini Açıkladı

0

TÜİK Tarımsal Girdi Enflasyon Verilerini Açıkladı

TÜİK Tarımsal Girdi Enflasyon Verilerini Açıkladı

Investing.com – Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı Mayıs ayına ilişkin tarımsal girdi enflasyon verilerini duyurdu. Bu verilere göre, Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi (Tarım-GFE) yıllık bazda %53,08, aylık bazda ise %0,85 oranında artış gösterdi.

Yıllık ve Aylık Artışlar

Mayıs 2024 itibarıyla Tarım-GFE, bir önceki aya göre %0,85 oranında yükselirken, yılın başından itibaren Aralık 2023’e kıyasla %15,58 oranında bir artış kaydedildi. Geçen yılın aynı dönemine göre %53,08 oranında artan endeks, on iki aylık ortalamalarda ise %41,12 artış gösterdi.

InvestingPro BÜYÜK YAZ İNDİRİMİ başladı! %50’ye ek %10’a varan indirim fırsatı için kupon kodu: PRO20. Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz. Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

Ana ve Alt Gruplardaki Değişimler

Ana gruplar bazında incelendiğinde, tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksi bir önceki aya göre %0,63 artarken, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksi ise %2,18 oranında bir artış göstermiştir. Yıllık bazda değerlendirildiğinde, tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksi %50,35, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksi %71,59 oranında artış kaydetmiştir.

  • Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup: %133,84 ile veteriner harcamaları.
  • Aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup: %3,29 ile bina bakım masrafları.

TÜİK, tarımsal girdi enflasyonu ile ilgili bir sonraki haber bültenini 20 Ağustos 2024 tarihinde yayımlayacak. Bu veriler, tarım sektörü ve yatırımcılar için önemli bir yol gösterici olmaya devam edecek.

İlginizi Çekebilir;  TÜİK Verilerine Göre Haziran Ayı Enflasyon Raporu
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.