Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Güncel Gelişmeleri

0

Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Hakkında Güncel Gelişmeler

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (BIST) işlem gören Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. (Şişecam), Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Rekabet Kurulu’nun şirkete ve bağlı ortaklığı Şişecam Çevre Sistemleri A.Ş.’ye soruşturma açılmasına karar verdiğini duyurdu.

Şirketin KAP’a yaptığı açıklama şu şekilde:

“27/10/2021 tarihli açıklamamız ile kamuoyuna duyurulduğu üzere, Rekabet Kurulu’nun (“Kurul”) 2021 yılında yaptığı ön araştırma kapsamında, Şirketimiz ve bağlı ortaklığı Şişecam Çevre Sistemleri A.Ş. tarafından atık cam dönüşüm faaliyetlerine ilişkin olarak taahhütler sunulmuş ve sunulan taahhütler Kurul tarafından bağlayıcı hale getirilmişti. Söz konusu taahhütlerden doğan bildirim yükümlülüğünün yerine getirilip getirilmediği ve taahhütlere uygun davranılıp davranılmadığı hususuna yönelik olarak yapılan inceleme sonucunda, Kurul tarafından, Şirketimiz ve bağlı ortaklığı Şişecam Çevre Sistemleri A.Ş. hakkında 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 43. maddesinin dördüncü fıkrasının (b) bendi uyarınca soruşturma açılmasına karar verilmiştir. Söz konusu inceleme kapsamında ayrıca Şişecam Çevre Sistemleri A.Ş. hakkında 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesinin ihlal edip edilmediğinin tespiti amacıyla doğrudan soruşturma açılmasına karar verilmiştir.”

SISE Payında Son Durum

SISE Payında Son Durum

Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. (SISE) son 4 haftadır pozitif eğilimli hareket ediyor. Geçen hafta %2,79 değer artışıyla haftayı 51,6 TL seviyesinden kapattı. Hissenin geçen yıl Ağustos ayından bu yana 45-54 TL bandında yatay hareket ettiği gözlemlenmektedir.

InvestingPro verilerine göre, SISE’nin genel performansı “çok iyi” olarak değerlendirilmektedir. Hissenin adil değer fiyatı ise şu an itibarıyla 49 TL olarak hesaplanmıştır.

InvestingPro büyük yaz indirimleri başladı! %50 indirime ek %10’a varan indirim için KAZAN kuponunu kullanabilirsiniz. Kodu nasıl kullanacağınızı öğrenmek için adım adım gösterilen videoyu izleyebilirsiniz. Sorularınız için destek birimine buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir;  Türkiye’de Terra ve O 9 Altcoin Araştırılıyor: İşte Liste!
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.