Karsan, Otomotiv Sektöründe İlk Sukuk İhracını Gerçekleştirdi

0

Karsan’dan Otomotiv Sektöründe İlk Sukuk İhracı

Karsan'dan Otomotiv Sektöründe İlk Sukuk İhracı

Elektrikli ve otonom dönüşüm süreçlerine liderlik eden Karsan (KARSN), otomobil endüstrisinde önemli bir adım atarak alternatif finansman alanında bir ilke imza attı. Şirket, otomotiv sektöründe gerçekleştirilen ilk sukuk ihracını başarıyla tamamladı. Talep toplama süreci 14-15 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen ihraç, 355 gün vadeli ve 200 milyon TL tutarında oldu. Bu işlem, Albaraka Türk Katılım Bankası’nın (ALBRK) %100 bağlı ortaklığı olan Değer Varlık Kiralama A.Ş. aracılığıyla gerçekleştirildi.

Karsan Otomotiv, alternatif finansman stratejisi kapsamında, 16 Ağustos 2024 tarihinde otomotiv sektöründeki ilk kira sertifikası ihracını gerçekleştirmiş oldu. Bu işlem, Karsan’ın Değer VKŞ aracılığıyla Sermaye Piyasası Kurulu’ndan 7 Mart 2024 tarihinde aldığı 700 milyon TL tutarındaki ihraç tavanı çerçevesinde yapılan ilk yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası işlemi olma özelliğini taşıyor.

Türk otomotiv sektöründe 58 yıldır faaliyet gösteren Karsan, ticari araç segmentinde kendi tesislerinde üretim yaparak, kendi markası da dahil olmak üzere, dünyanın önde gelen otomotiv şirketlerine hizmet veriyor. Son dört yıl içinde, elektrikli minibüs ve otobüs satışlarıyla Türkiye’nin e-otobüs ihracatının %90’ını gerçekleştiren Karsan, Avrupa’da 6 metreden 18 metreye kadar tam elektrikli ürün yelpazesine sahip olan ilk ve tek marka olma unvanını da elinde bulunduruyor. Ayrıca, 2022 yılından bu yana Renault markası için Megane Sedan otomobillerinin üretimini üstlenen Karsan, kendisini Türk otomotiv sanayisinde tek bağımsız çok markalı araç üreticisi olarak konumlandırıyor.

KARSN Hisselerinde Son Durum

Yılbaşından bu yana yukarı yönlü bir trend izleyen KARSN hissesi, geçen ay %6’lık bir düzeltme yaptıktan sonra bu ayki dalgalı işlemlerde pozitif hareketini sürdürmeye devam ediyor. Bu ayın başından bu yana %13’e yakın bir değer artışı elde eden hisse, 17 TL seviyelerine yaklaşırken, 18,26 TL ile zirve seviyelerinde dalgalanıyor. Ayrıca, hisse yılbaşından bu yana değerini iki katına çıkarmış durumda.

İlginizi Çekebilir;  Nvidia Hisseleri Yükselişini Sürdürüyor

InvestingPro’da yer alan bilgilere göre, KARSN’nin yüksek fiyat oynaklığı dikkat çekerken, adil değer analizi 8 farklı finansal model doğrultusunda 12 TL’lik bir değer hesaplıyor. Bu durum, hissenin yaklaşık %30 oranında primli hareket etme olasılığını ortaya koyuyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.