Tether, USDT’yi Aptos Ağına Entegre Ediyor

0

Bugün Tether tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, USDT (Tether’in stabilcoin’i), Aptos ağına entegre edildi. Bu hamle, Tether’in, daha önce TON Blockchain desteğini duyurmasının ardından, USDT’nin erişilebilirliğini ve kullanım alanını genişletme stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Tether, USDT'yi Aptos Ağına Entegre Ediyor

Tether’in Aptos ağına geçişi, her iki taraf için de önemli faydalar sağlayacak gibi görünüyor. Çünkü Aptos, son aylarda kayda değer bir büyüme göstermiş ve günlük aktif kullanıcı sayısını bu yıl itibarıyla yaklaşık 76 bin kişi artırmayı başarmıştır. Tether’in Aptos ağında işlem görmeye başlaması, bu kullanıcı sayısının daha hızlı bir şekilde artmasına katkıda bulunması bekleniyor.

Öte yandan, sabit bir kripto para birimi olarak USDT, Aptos ağındaki gelişmiş blockchain teknolojisi sayesinde daha hızlı işlem yapma yeteneğine kavuşacak. Aptos’un düşük işlem ücretleri, Tether işlemlerinin maliyetini önemli ölçüde azaltacak.

Tether CEO’su Paolo Ardoino, bu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Tether ekibi, Aptos ekosistemiyle entegre olmaktan ve iş birliği yapmaktan büyük heyecan duyuyor. Dijital para birimlerini daha erişilebilir ve işlevsel hale getirme taahhüdümüzü geliştirmeye devam edeceğiz. Aptos’un yenilikçi teknolojisi, USDT ile daha hızlı ve uygun maliyetli işlemleri gerçekleştirmek için mükemmel bir platform sunuyor.” dedi.

Ayrıca, Aptos Labs CEO’su Mo Shaikh, bu iş birliğinin Aptos’un büyük hacimli işlemleri işleme ve kullanıcı tabanını hızla büyütme kapasitesini artıracağına inandığını belirtti. Son olarak, Tether’in daha önce Ton Blockchain ile entegre olması ve Telegram tarafından desteklenen bu ağda Tether’a yönelik bir kampanya düzenlenmesinin, iş birliğinin başarılı bir adımı olduğunu gösterdi. Tether’in verilerine göre, Ton ağı üzerinde kısa sürede 730 milyon dolar değerinde USDT basıldığı bildirildi.

İlginizi Çekebilir;  Goldman Sachs, Bitcoin ETF Yatırımlarını Açıkladı

APT’de Son Durum

Aptos’un yerel varlığı APT, geçen hafta 6,27 dolara kadar yükselip kazançlarını geri verdikten sonra haftayı 5,79 dolarda kapatmış durumda. USDT’nin Aptos ile entegrasyonu, APT üzerinde kısmen etkili olurken, kripto para 6 dolar bandına doğru bir hamle gerçekleştirdi. Böylece, genel kripto para piyasası haftaya düşüş eğilimli bir seyir izlerken, APT kısmen pozitif kalmaya devam ediyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.