Borsa İstanbul’da Haftaya Başlayan Tedbirler ve Hisse Değer Öngörüleri

0

Borsa İstanbul’da Haftaya Başlayan Tedbirler

Borsa İstanbul'da Haftaya Başlayan Tedbirler

Investing.com’dan alınan habere göre, Borsa İstanbul, yatırımcıların dikkatini çeken önemli gelişmeleri duyurdu. Sermaye Piyasası Kurulu’nun aldığı kararlar doğrultusunda, 4 hissenin bu haftaya çeşitli tedbirlerle başlayacağı bildirildi. Bu çerçevede, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında DITAS ve ERSU payları, 11 Eylül 2024 tarihli işlemler için kredili işlemlere konu edilemeyecek şekilde seans başından itibaren tedbir altına alınacak.

DITAS payı, 8 Temmuz haftasından 5 Ağustos haftasına kadar %62 oranında bir değer artışı yaşadıktan sonra, geçtiğimiz hafta %11’lik bir düşüşle 22,82 TL’den kapandı. Diğer yandan, ERSU payı, BIST’teki geri çekilmelerden etkilenmeyerek hafta boyunca tavan fiyatından işlem gördü ve haftayı %61 gibi önemli bir değer artışıyla 29,32 TL’den tamamladı.

AKYHO payı, krediyle işlem yasağının yanı sıra, bugünden itibaren 11 Eylül 2024 tarihine kadar brüt takas tedbirine tabi tutulacak. Bu payda, halihazırda uygulanan kredili işlem yasağı, brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecek. AKYHO, Haziran ayından bu yana süregelen yükseliş trendini geçen haftaki %20’ye yakın sert düşüşle sonlandırarak haftayı 8,29 TL’den kapatmış durumda.

ICUGS payları ise 12 Ağustos 2024 tarihli işlemlerden itibaren, 11 Eylül 2024 tarihine kadar emir paketi tedbiriyle işlem görecek. Emir paketi tedbiri, piyasa emri ve piyasadan limitli emir girişinin kısıtlanması, emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması ve emir toplama bilgi yayınının kısıtlanmasını kapsamaktadır. ICUGS payında, VBTS kapsamında daha önce tanımlanan kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri de emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca geçerli olacaktır. ICUGS, geçen haftaya düşüşle başladıktan sonra hızla toparlanarak haftayı %13,42’lik bir yükselişle 21,38 TL’den kapatmıştır.

İlginizi Çekebilir;  Bank of America Analistlerinin Değerlendirmesi

Tedbir Getirilen Hisseler İçin Değer Öngörüsü

Bugün itibarıyla tedbirle işlem görecek hisselere InvestingPro platformu üzerinden baktığımızda, DITAS’ın adil değerinde hareket ettiği, diğer hisselerin ise aşırı değerli olarak değerlendirildiği öngörüsü dikkat çekmektedir. Bu durum, yatırımcılar için önemli bir sinyal niteliği taşımaktadır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.