Bank of America Analistlerinin Değerlendirmesi

0

Bank of America analistleri bu hafta yayınladıkları bir raporda Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ÇSY) yatırımlarının popülaritesinin azaldığını belirtti. 2016’dan 2021’e kadar ESG yatırımlarındaki patlamanın ardından, son dönemde bu alandaki ilginin azaldığına dikkat çektiler.

ESG Yatırımlarındaki Nedenler

Bank of America’nın ABD Sürdürülebilirlik Araştırmaları bölümündeki araştırmacılar, ESG yatırımlarındaki patlamanın üç ana nedenini şu şekilde sıralıyorlar: Avrupa’daki güçlü düzenlemeler, genç nesil yatırımcıların ilgisi ve şirketlerin ESG ilkelerine olan taahhütlerindeki artış.

ESG Yatırımlarındaki Gerileme

Bank of America analistleri, 2021’deki yüksek noktadan sonra ESG yatırımlarında bir gerileme yaşandığını belirtiyor. Bu düşüşü, katı düzenlemeler, çevre dostu iddialar, enerji arzı endişeleri ve siyasi muhalefet gibi faktörlere bağlıyorlar.

Analistlere göre, ABD ESG fonlarının varlıkları 2020’de 17 trilyon dolardan 2022’de 8 trilyon dolara düşerken, geri çekilme eğiliminin 2024’e kadar devam etmesi bekleniyor.

Bank of America’nın Değerlendirmesi

Bank of America, ESG yatırımlarının hala önemli olduğunu savunuyor. Bazı ABD düzenlemeleri şirketlere ESG stratejilerini uygulamaları için zorunluluk getirirken, Avrupa düzenlemeleri de ABD şirketlerini etkilemeye devam ediyor.

Bank of America ayrıca ESG veri pazarının çeşitliliğine dikkat çekiyor; MSCI, Sustainalytics, ISS gibi büyük oyuncuların yanı sıra uzmanlaşmış firmaların da önemli bir rol oynadığını belirtiyor.

İlginizi Çekebilir;  Apple Avrupa'da Yapay Zeka Özelliklerini Erteliyor
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.