Seçim Öncesi Borsada Dalgalanmalar Bekleniyor

0

Amerika Birleşik Devletleri’nde Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri yaklaşırken, finans analistleri olası politika değişiklikleri nedeniyle borsada dalgalanmaların artacağını tahmin ediyor. Yatırım bankası, yatırımcıların sadece seçimler nedeniyle uzun vadeli yatırım stratejilerinde büyük ayarlamalar yapmamalarını öneriyor. Ancak kısa vadeli riskleri göz önünde bulundurmaları tavsiye ediliyor. Analistler, “Seçim günü yaklaştıkça, politikalara ilişkin belirsizlik nedeniyle hisse senedi piyasasındaki dalgalanmaların yoğunlaşacağını tahmin ediyoruz.” diyor.

Olası Senaryolara Göre Hisse Senedi Grupları Belirlendi

Yatırım bankası, seçimin olası sonuçlarına göre fayda sağlayabilecek iki hisse senedi grubu belirledi: Donald Trump’ın kazandığı ve Cumhuriyetçi partinin Kongre’yi kontrol ettiği bir senaryo için bir set ve Joe Biden’ın kazandığı ancak Kongre’nin bölündüğü bir senaryo için başka bir set. Bu hisse senetleri, yatırımcıların seçimle ilgili tahminlerini taktiksel olarak ifade etmeleri ve yatırımlarını doğrudan seçime bağlı risklerden korumaları için bir araç görevi görmeyi amaçlamaktadır.

  • Donald Trump’ın yeniden seçilmesi durumunda, ticaret ilişkileri yönetimi, ithalat vergilerinin artırılması ve düzenleyici kısıtlamaların azaltılması öncelikler arasında olacaktır. Analistler, ithalat vergilerinin yerel üreticilere fayda sağlayabileceğini belirtiyorlar.
  • Joe Biden’ın kazanması halinde, mevcut politikaların sürdürülmesi bekleniyor. Banka, bölünmüş bir Kongre ile bir Biden zaferinin, özellikle iklim değişikliği konusunda yürütme emirlerine ve düzenlemelere bağlı olacağını belirtiyor.

Banka, yatırımcılara, seçimlerin tahmini sonuçlarına dayalı yatırım kararları almaktan kaçınmalarını ve yatırım stratejilerini esnek tutmalarını tavsiye ediyor. Yatırımcıların yeni bilgiler ışığında stratejilerini güncellemeleri öneriliyor.

İlginizi Çekebilir;  JPMorgan Analistlerinin Hisse Senetleri Tahmini
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.