DCT Trading Halka Arz Sonuçları Açıklandı

0

Investing.com – Borsa İstanbul’da geçtiğimiz hafta halka arz sürecini tamamlayan DCT Trading Dış Ticaret A.Ş.’nin halka arz sonuçları nihayet belli oldu. 25-26 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen halka arzda, DCT Trading’in toplamda 37.500.000 TL nominal bedelli payları, 14 TL sabit fiyatla yatırımcılara sunuldu.

Borsa İstanbul tarafından paylaşılan verilere göre, şirketin halka arz büyüklüğü olan 525.000.000 TL’ye karşılık gelen talep miktarı, tam 2,41 katına denk gelen 1.267.375.060 TL nominal değerli talep toplandı. Bu durum, yatırımcıların DCT Trading’e olan yoğun ilgisinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Büyük YAZ İNDİRİMLERİ Başladı! InvestingPro ile yatırım stratejinizi güçlendirin. Daha iyi sonuçlar elde etmek için %50 indirime ek olarak %10’a varan indirim fırsatını değerlendirin. İndirim kuponu olarak KAZAN kodunu kullanmayı unutmayın!

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşabilirsiniz.

Son 1,5 Yılın En Düşük Katılımlı Halka Arzı

Son 1,5 Yılın En Düşük Katılımlı Halka Arzı

DCT Trading halka arzına toplam katılım sayısı 401.284 olarak kaydedildi. Satılan payların %99,7’sinin bireysel yatırımcı grubuna dağıtıldığı gözlemlendi. Bu verilere göre, bireysel yatırımcılara ortalama 94 lot (1.316 TL) pay dağıtımı gerçekleştirilmiş oldu. Ayrıca, payların %5’inden fazlasını alan gerçek ya da tüzel kişi bulunmadığı bilgisi de paylaşıldı.

Bu sonuçlar, DCT Trading halka arzının geçtiğimiz yıl Şubat ayında gerçekleştirilen BVSAN halka arzından sonra en düşük katılıma sahip halka arz olmasına neden oldu. DCT Trading’den önce gerçekleşen SEGMN ve EFORC halka arzlarının katılımcı sayıları ise sırasıyla 534.481 ve 540.512 olarak kaydedilmişti, bu da DCT Trading’in halka arzının ortalama katılımdan oldukça düşük kaldığını ortaya koyuyor.

İlginizi Çekebilir;  Bernstein'a Göre Apple Yapay Zekada İz Değil Lider Olabilir, Fiyat Tahminini Yükseltiyor

Dağıtım Sonuçları

DCT Trading paylarına yönelik dağıtım sonuçları aşağıdaki gibi gerçekleşti:

  • Toplam Katılımcı Sayısı: 401.284
  • Bireysel Yatırımcı Pay Dağıtımı: %99,7
  • Ortalama Pay Dağıtımı: 94 lot (1.316 TL)
  • Gerçek veya Tüzel Kişi: %5’ten fazla pay alan yok
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.