Bernstein’a Göre Apple Yapay Zekada İz Değil Lider Olabilir, Fiyat Tahminini Yükseltiyor

0

Bernstein analistleri Cuma günü Apple (NASDAQ:AAPL) hisseleri için fiyat hedeflerini yükselterek, yatırımcıların artık iPhone üreticisinin “yapay zekada geride kalmak yerine öncü olabileceğini” düşündüklerini belirtti.

12 aylık fiyat hedefi 195 dolardan 240 dolara yükseltildi, bu da önceki kapanış fiyatına göre yaklaşık %15’lik bir potansiyel artışa işaret ediyor.

Yatırım şirketine göre, ChatGPT’nin 100 milyon müşterisine karşılık 1 milyardan fazla müşteriye sahip olan Apple, yapay zekayı çok sayıda kullanıcıya tanıtarak günlük faaliyetlerin kullanışlılığını artırma kapasitesine sahip. Ayrıca, Apple’ın ChatGPT’ye tazminat ödemediği ve bunun da “Apple’ın sahip olduğu önemli etkiyi gösterdiği” bildiriliyor.

Yatırımcılar ayrıca iPhone 16’nın güçlü bir ürün satış döngüsü anlamına gelebileceğine daha fazla ikna oluyorlar, özellikle de AI yetenekleri iPhone 15 Pro ve üzerindeki modellere özel olacağı için.

Bernstein analistleri Apple’ın yapay zekadan gelir elde etmesi için dört yol belirledi. İlk olarak, yapay zekanın doğrudan cihaz üzerinde sunulması, iPhone’un daha sık değiştirilmesine ve donanım satışlarının artmasına yol açabilir; yükseltme oranındaki her %1’lik artış, toplam gelirde %1,8’lik bir büyümeye katkıda bulunur.

İkinci olarak, yapay zeka aramasının kapsamlı dil modelleri (LLM’ler) içinde geleneksel aramayı geliştireceği varsayımıyla, reklam yoluyla yapay zeka aramasından gelir elde etmek.

Üçüncü olarak, Apple Intelligence’ın harici uygulamalar için bir aracı olarak kullanılması, Apple’ın satışlardan komisyon veya promosyonlar için ücret almasını sağlayabilir.

Son olarak, yapay zekanın yeni yapay zeka odaklı uygulamaların oluşturulmasını teşvik etmesi halinde App Store’daki harcamaların artması.

Analistler raporlarında, “Apple’ın yapay zekadan kazançlı çıkacağından giderek daha fazla emin olsak da, avantajların belirginleşmesinin bazı iyimser yatırımcıların beklediğinden daha fazla zaman alabileceği olasılığını kabul ediyoruz” dedi.

“Apple Intelligence için çok sayıda işlev önümüzdeki yıl tanıtılacak ve başlangıçta yalnızca İngilizce olarak çalışacak, bu da bazı yükseltmeleri iPhone 17 döngüsüne kadar geciktirebilir” diye eklediler.

İlginizi Çekebilir;  Monness, Crespi ve Hardt Analistlerinin Değerlendirmesi

Bu makale AI’nin yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Ek ayrıntılar için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.