Tether CEO’su Ardoino’dan Durov’un Tutuklanmasına Tepki

0

Kripto Piyasasında Gelişmeler: Tether CEO’su Durov’un Tutuklanmasına Dikkat Çekti

Kripto Piyasasında Gelişmeler: Tether CEO'su Durov'un Tutuklanmasına Dikkat Çekti

Investing.com – Kripto dünyasının en büyük stabil kripto varlık ihraççısı Tether’in CEO’su Paolo Ardoino, Telegram’ın kurucusu Pavel Durov’un Fransa’daki tutuklanmasına yönelik endişelerini dile getirdi. Öte yandan, Binance da TON’un güncellemesi ile ilgili bazı sorunlar yaşandığı konusunda uyarıda bulundu.

Ardoino: “Durov’un Tutuklanması Çok Endişe Verici”

Fransa’nın Paris havaalanında güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan Pavel Durov’un, güvenlik güçleriyle iş birliği yapmayı reddettiği ve Telegram hakkındaki suçlamaları da kabul etmediği belirtiliyor. Bu durum, Durov’un 20 yıla kadar hapis cezasıyla karşılaşabileceği anlamına geliyor. Ardoino’nun sosyal medya paylaşımı, Fransız güvenlik güçlerinin Telegram’ın yasa dışı faaliyetlerde kullanıldığına dair iddialarda bulunduğunu belirtiyor.

Kripto sektörünün önde gelen isimleri, Durov’a destek mesajları göndererek tutuklanma olayını endişe verici bir durum olarak değerlendirdi. Ardoino, X platformundaki paylaşımında, Durov’un Telegram aracılığıyla ifade özgürlüğünü sağladığını vurgulayarak, onun tutuklanmasının büyük bir kaygı yarattığını ifade etti. Ayrıca, toplumun sosyal medya platformlarına yönelik hükümetlerin sansür taleplerine boyun eğmesi durumunda, ifade ve iletişim özgürlüğünü savunma savaşının kaybedileceğine inandığını belirtti.

Elon Musk da Durov’a Destek Verdi

Kripto topluluğu, Pavel Durov’un serbest bırakılması için kampanya başlatırken, sosyal medya platformu X’in sahibi Elon Musk da #FreePavel hashtag’i ile bu konuda ilk tepki veren isimlerden biri oldu.

Justin Sun’dan 1 Milyon Dolar Bağış Teklifi

Justin Sun, Fransa’da tutuklanan Pavel Durov’un yanında yer alan isimler arasındaydı. Kripto para milyarderi, Durov’un yasal yollarla özgürlüğüne kavuşabilmesi için tüm kripto para endüstrisini birlik olmaya davet etti. Sun, bu süreçte yasal işlemleri yönetecek bir DAO kurulması durumunda 1 milyon dolar bağış yapabileceğini açıkladı.

İlginizi Çekebilir;  Foreks Nedir? Avantajları ve Yatırım Stratejileri

Binance, TON ile İlgili Güncelleme Uyarısı Yayımladı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Toncoin (TON) için devam eden ağ güncellemesine dair dikkat çekici bir açıklama yaptı. Binance, öngörülemeyen teknik sorunlar nedeniyle güncellemenin beklenenden daha uzun sürdüğünü belirtti. Binance’in açıklaması, teknik sorunlar hakkında detay vermekten kaçınırken, teknik ekiplerinin sorunu çözmek ve hizmetin en kısa sürede normale dönmesini sağlamak için çalıştığını vurguladı. Ağ güncellemesindeki sorunlar, kripto paranın yatırım ve çekim işlemlerinin geçici olarak askıya alınmasını gerektirebilir.

TON’da Düşüş Eğilimi Yavaşladı

Pavel Durov’un Cumartesi günü tutuklandığına dair haberlerin ardından TON, hızlı bir satış dalgası yaşadı ve ilk panik satışlarında 5,24 dolara kadar gerileyerek %23’lük bir değer kaybı yaşadı. Ancak, ertesi gün sabah saatlerinde Mart ayından bu yana görülen en düşük seviyelerden bir miktar tepki alımları geldi ve kripto para 6 dolara kadar toparlandı. Yeni haftaya girilirken, satış ağırlıklı işlemler devam etti ve kripto para bu sefer daha düşük bir ivmeyle 5,5 dolara doğru düştü. Son duruma göre, panik satışlarının ardından düşüş ağırlıklı yatay hareket eden kripto para için yeni gelişmeler bekleniyor.

The Open Network (TON) Blockchain’i, geçen yıldan bu yana önemli bir büyüme kaydetti ve yaklaşık 900 milyon Telegram kullanıcısına hizmet vermeye başladı. Bu etkileyici büyüme sürecinde ağın yerel varlığı TON, %300’ü bulan bir yükseliş göstererek, en büyük 10 kripto para arasına girmeyi başardı. Güncel durumda TON, 14,1 milyar dolarlık piyasa değeriyle 10. sıradaki konumunu koruyor. Ancak fiyat grafiği, TON’un geleceği ile ilgili endişelerin devam ettiğini gösteriyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.