Dolar Kuru Yeniden Rekor Seviyelere Ulaştı

0

Dolar, Türk lirası karşısında 33 seviyesini bir kez daha geçerek 33,02 TL’yi gördü. Bu durum doların tüm zamanlar rekorunu egale etmesi anlamına geldi.

Yatırım Fırsatlarından Yararlanın

Yatırım Fırsatlarından Yararlanın

InvestingPro BÜYÜK YAZ İNDİRİMİ başladı! %50 indirime ek %20 indirim fırsatını kaçırmayın. Kupon kodu: PRO20. Kodu kullanma talimatları için videoyu izleyebilir veya destek birimine buradan ulaşabilirsiniz.

Ekonomik Gelişmeler ve Dolar Kuru

Dolar/TL kuru, 2023 Ağustos’unda 25’li seviyelere geriledikten sonra yönünü yukarı çevirdi. 2024 Nisan ayına kadar neredeyse sürekli yükselen dolar kuru, 12 Nisan 2024’te 33,0207 seviyesine ulaşarak tarihinin en yüksek seviyesine çıktı. Ancak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in olumlu açıklamaları ve ekonomik gelişmelerin etkisiyle dolar kuru geriledi ve Mayıs ayında 31,90’lı seviyelere geldi.

Bakan Şimşek, enflasyonun düşeceğini, yabancı yatırımcıların ilgisinin arttığını ve ekonomi programının başarılı olduğunu vurgulayarak dolar kurunun gerilemesine katkı sağladı. Bakan Şimşek, “Piyasadan döviz almasak dolar 30’un altına düşebilirdi.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Dolar Kuru Güncel Durum

Haziran ayında tekrar yükselen dolar kuru, 25 Haziran itibarıyla 33,0216 seviyesine ulaştı ve rekorun kıyısından döndü. Bugün euro/TL kuru 35,40’tan işlem görürken gram altın ise 2.475 TL seviyesinden işlem görüyor.

İlginizi Çekebilir;  Arthur Hayes'ın Kripto Paralarla İlgili Son Adımları
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.