Ons Altın Fiyatı Rekor Kırdı: 2.589 Dolar

0

Ons Altın Fiyatı Rekor Kırmaya Devam Ediyor

Ons Altın Fiyatı Rekor Kırmaya Devam Ediyor

Investing.com – Son günlerde ons altın fiyatı, artan talep ve piyasa koşullarıyla birlikte yukarı yönlü bir trend sergileyerek yeni rekorlar kırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftanın son işlem günü, ons altın yaklaşık bir ay boyunca 2.520 dolar seviyesinde sıkışmış olmasına rağmen, bu direnci aşmayı başardı. Özellikle, geçen hafta perşembe günü, ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından bu hafta 50 baz puanlık bir faiz indirimi yapılacağına dair beklentilerin artması, altın fiyatlarının yükselmesine katkıda bulundu. Son iki iş gününde altın fiyatları, %3’e yakın bir artış kaydetti.

Yeni haftaya da pozitif bir başlangıç yapan altın, günün erken saatlerinde rekor seviyesini 2.589 dolara taşıdı ve bu seviyede işlem görmeye devam ediyor. Altına yönelik talep artışının temel nedeni, çoğunlukla Fed’in faiz indirimine yönelik beklentilerken, hafta sonu yaşanan Orta Doğu kaynaklı jeopolitik risklerin artması da altını güvenli liman varlığı olarak öne çıkardı.

Analistlerin Altın Fiyat Tahminleri

Analistler altın fiyat tahminini yükseltti

ANZ Research analistleri, altın fiyatları üzerinde etkili olan düşük getiri durumu ve zayıflayan dolar gibi yapısal faktörlere dikkat çekerek, bu unsurların ilerleyen dönemlerde altın fiyatları için destekleyici olacağını öngörüyor. Analistlerin yayımladığı raporda, 2025 yılında stratejik yatırım talebinde belirgin bir artış beklenirken, ons altın fiyatının 2.900 dolara kadar yükselebileceği tahmin ediliyor.

Kısa vadede ise ANZ Research analistleri, altın fiyatlarının 2.700 dolara çıkabileceğini öngörüyor. Altın fiyatındaki artış hızının, Fed’in faiz indirim hızına paralel olarak devam edeceğini belirten analistler, düşen getiriler ve zayıf dolar durumu ile birlikte merkez bankalarının altına yönelik talebinin de güçlü kalacağını vurguladı.

İlginizi Çekebilir;  Orge Enerji Geri Alım Programı ve Hisse Durumu

Yurt içinde ise gram altın fiyatı 2.589 TL ile yeni bir rekor belirleyerek, önceki iki haftalık hafif negatif yatay seyirden sonra geçen hafta %3 oranında bir yükseliş kaydetti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.