BinBin Borsa İstanbul’da Halka Arz Edildi

0

BinBin, Borsa İstanbul’da Halka Arz Edildi

Türkiye’nin önde gelen mikromobilite şirketlerinden BinBin, Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da “BINBN” koduyla halka arz edilerek işlem görmeye başladı. Halka arz sonrası, Borsa İstanbul’da düzenlenen gong törenine Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, BinBin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Ardan Küçük, yönetim kurulu üyeleri ve şirket çalışanları ile birlikte birçok davetli katıldı.

“Bin Ulaşım Teknolojileri Sektörünün Öncüsü”

Törende konuşan Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, BinBin’in şehir içi ulaşımda artan önemine dikkat çekti. Yurt içi ve uluslararası pazarlara açılma sürecinde olan şirketin, yenilikçi yazılım çözümleri ve Ar-Ge çalışmaları ile büyümeye devam edeceğini ifade eden Ergun, şunları söyledi:

  • “Bin Ulaşım Teknolojileri, çevreci çözümler geliştirmek amacıyla halka arzdan elde edeceği geliri yatırımlarda kullanacak. Şirketin girişimci ve yenilikçi ruhunu daha kurumsal bir yapıyla güçlendireceğine inanıyoruz.”

“Sürdürülebilir Ulaşım için Çalışıyoruz”

BinBin Borsa İstanbul'da Halka Arz Edildi

BinBin Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Abdik, şirketin 2019 yılında üniversite kampüslerinde başlayan yolculuğunun, bugün yurt dışında açılan ilk Türk mikromobilite şirketi olarak devam ettiğini belirtti. Türkiye’nin yanı sıra Arnavutluk, Bulgaristan, Bosna Hersek ve Kuzey Makedonya gibi ülkelerde milyonlarca kullanıcıya hizmet verdiklerini aktaran Abdik, sürdürülebilir ulaşımı ve çevre dostu teknolojileri yaygınlaştırmayı amaçladıklarını ifade etti. Abdik, ayrıca BinBin mobil uygulamasını geliştirerek bir “Super App” olmayı hedeflediklerini de dile getirdi. Halka arzın, şirketin bu hedeflere ulaşmasında önemli bir adım olduğunu belirten Abdik, yeni yatırımlar ve şirket alımlarıyla büyüme planlarını hızlandıracaklarını vurguladı.

İlginizi Çekebilir;  Seçim Öncesi Borsada Dalgalanmalar Bekleniyor

Bulls Yatırım: “BinBin, Teknoloji Şirketi Olma Yolunda”

Halka arz sürecini yöneten Bulls Yatırım‘ın Genel Müdürü Burak Salman, BinBin’i yalnızca bir mikromobilite şirketi olarak değil, aynı zamanda elindeki veriyi işleyen büyük bir teknoloji şirketi olarak değerlendirdiklerini ifade etti. Salman, halka arz sürecine 279 bin yatırımcının katıldığını ve 1,4 kat talep toplandığını belirtti. BinBin’in halka arzla birlikte 9,2 milyar TL’lik bir değerlemeye ulaştığını dile getiren Salman, büyüme ve yatırım hedefleri doğrultusunda şirketin başarılı bir yol izleyeceğine inandıklarını söyledi.

BINBN İşlemlere Karışık Seyirde Başladı

BinBin halka arzı, son zamanların en düşük katılımlı halka arzı olarak dikkat çekerken, hisselerin Borsa İstanbul’da nasıl bir performans göstereceği merakla bekleniyor. Halka arzda 91,85 TL’den satışa sunulan BINBN payı, BIST’te işlemlere 88,1 TL’den başladı. İlk işlemlerde 84,1-91,55 TL aralığında dalgalanan hisse, ardından halka arz fiyatına kadar yükselse de gün ortasında 90 TL sınırında hareket etmeye başladı. Bu durum, BINBN’nin önceki dönemlerde görülen ilk işlemlerde tavan fiyatına ulaşan yeni hisselerden farklı bir grafik çizdiğini gösteriyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.