ABD Yüksek Mahkemesi’nin Bitcoin Kararı ve MicroStrategy’nin Stratejisi

0

ABD Yüksek Mahkemesi’nin Bitcoin Kararı

ABD Yüksek Mahkemesi’nin, 69.370 BTC’nin mülkiyeti üzerine Battle Born Investments tarafından açılan davayı reddetmesi, hükümetin bu kripto varlıkları satmasının önünü açtı. Hükümetin elinde bulunan Bitcoin’lerin toplam değeri şu anda yaklaşık 4,3 milyar dolar olarak tahmin ediliyor.

Peter Schiff’ten MicroStrategy’ye Cesur Bir Öneri

Peter Schiff'ten MicroStrategy'ye Cesur Bir Öneri

Kripto para piyasasında büyük yankı uyandıran bu gelişme, birçok uzmanın konuya dair görüşlerini paylaşmasına neden oldu. Kripto para birimlerine karşı eleştirel bir yaklaşım sergileyen yatırımcı Peter Schiff, ABD hükümetinin bu Bitcoin’leri satma kararını “akıllıca” bulduğunu ifade etti. Schiff, büyük çaplı bir satışın Bitcoin fiyatını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekerek, Michael Saylor liderliğindeki MicroStrategy’nin bu Bitcoin’leri satın almasının cesur bir hamle olabileceğini belirtti.

Schiff, Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, “Michael Saylor, MicroStrategy’ye 4,3 milyar dolar daha borç aldırmalı ve bu Bitcoin’leri satın almalı” ifadesini kullandı. Bu yorumlar, MicroStrategy’nin son dönemlerde borçlanarak Bitcoin’e yaptığı büyük yatırımların ardından geldi.

FUD Tartışmaları ve Yorumlar

ABD hükümetinin elindeki Bitcoin’leri satabileceğine dair çıkan spekülasyonlar, bazı yorumcular tarafından FUD (korku, belirsizlik, şüphe) yayma çabası olarak değerlendiriliyor. Özellikle Bitcoin’e yönelik sert eleştirileriyle tanınan Schiff’in bu konuyu gündeme getirmesi, FUD algısını güçlendiriyor. Bununla birlikte, ABD hükümetinin bu denli büyük miktarda Bitcoin satmasının arz-talep dengesi üzerindeki potansiyel etkileri endişe oluşturabilecek bir boyut taşıyor.

MicroStrategy’nin Performansı

Schiff’in ABD hükümetinin elindeki BTC’leri alması önerisinde bulunduğu MicroStrategy’nin hisseleri, Bitcoin’den daha iyi bir performans sergiliyor. Ekim ayının başından itibaren MSTR hisseleri %10 değer artışı kaydetti. Öte yandan, Ekim ayına düşüşle başlayan Bitcoin, ay başından bu yana %2,2 değer kaybı yaşadı. Ayrıca, MSTR hisseleri yılbaşından bu yana %170 oranında bir değer artışıyla 200 dolarlık zirvesine yaklaşırken, Bitcoin bu yıl %46 getiri sağlamış olup şu anda 61.900 dolar seviyesinde işlem görüyor.

İlginizi Çekebilir;  BIST 100 Endeksi Gün Sonunda Dengeyi Sağladı
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.