Euro Yatırım Holding A.Ş. Yakın İzleme Pazarına Alınıyor

0

Investing.com – Borsa İstanbul, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı açıklamada, Euro Yatırım (EUHOL) Holding A.Ş.’nin Yakın İzleme Pazarına alınacağını duyurdu. 27 Mayıs 2024 tarihli karara göre, Euro Yatırım Holding A.Ş.’nin 30 Haziran 2023, 31 Aralık 2023 ve 30 Haziran 2024 tarihli finansal tablolarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında görüş bildirilmekten kaçınılması nedeniyle, Kotasyon Yönergesi’nin 35. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca şirket paylarının Yakın İzleme Pazarına alınmasına karar verilmiştir.

Euro Yatırım Holding A.Ş. Yakın İzleme Pazarına Alınıyor

Açıklamada, aynı maddenin üçüncü fıkrası gereği, payların işlem sırasının bugün kapalı kalacağı ve 15 Ekim 2024 tarihinden itibaren Yakın İzleme Pazarında yeniden işleme açılacağı bilgisi verildi.

EUHOL Paylarına Kredili İşlem Yasağı Getirildi

Bu gelişmelerin yanı sıra, EUHOL paylarına Sermaye Piyasası Kurulu kararı doğrultusunda devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) çerçevesinde, seans başından itibaren 13 Kasım 2024 tarihli işlemlere kadar kredili işlem yasağı uygulanacağı bildirildi.

EUHOL payı, Temmuz ayının ortalarından Ekim ayı başına kadar gösterdiği dik ivmeli yükseliş ile dikkat çekti. Bu süreçte %280 oranında bir artış yaşanarak 10 TL seviyesine kadar tırmandı. Ancak, geçen hafta itibarıyla dalgalı bir seyir izlemeye başlayan hisseler, 7,79 TL’ye kadar geriledi ve haftayı %5,31 kayıpla 9,28 TL’den kapattı.

İlginizi Çekebilir;  Borsa İstanbul'da Tedbir Uygulamaları ve Hisse Durumları
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.