Borsa İstanbul’da Tedbir Uygulamaları ve Hisse Durumları

0

Borsa İstanbul’da Tedbir Uygulamaları

Borsa İstanbul'da Tedbir Uygulamaları

Investing.com’da yer alan haberlere göre, Borsa İstanbul tarafından yapılan son açıklamalarda üç hissenin güne tedbirle başlayacağı bildirildi. Sermaye Piyasası Kurulu kararı doğrultusunda devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında, YYAPI payları, 16 Ağustos 2024 tarihine kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek. Bu tedbir, yatırımcıların olası kayıplarını minimize etmeyi ve piyasa istikrarını sağlamayı amaçlıyor.

Öte yandan, CELHA paylarında, bugün seans başından itibaren 16 Ağustos 2024 tarihine kadar brüt takas uygulanacağı belirtildi. Böylece, CELHA payında daha önce uygulanan kredili işlem yasağı tedbiri de 16 Ağustos tarihine kadar uzatılmış oldu. USAK payları ise bugünden itibaren 16 Ağustos 2024 tarihine kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek. Bu tedbir, “piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması”, “emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması” ve “emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması” gibi uygulamaları içermektedir.

Tedbir Getirilen Hisselerde Son Durum

Bugün tedbir uygulanan hisselerden CELHA ve USAK, dün günü tavan fiyatından kapatmayı başardı. Ancak YYAPI, %2.4 oranında bir düşüş kaydetti. CELHA, 5 Temmuz’dan bu yana sergilediği dik yükseliş ivmesi ile dikkat çekiyor ve bu süre zarfında %71’lik bir artışla 38.36 TL’ye yükseldi. USAK payı ise 4 Temmuz tarihinden itibaren tavan serisini devam ettirerek bu ay %158 değer artışı ile 25.8 TL’ye ulaştı.

YYAPI, 12 Temmuz’da düşüş ivmesini sonlandırdıktan sonra yönünü hızla yukarı çevirdi. Bu hafta 7.18 TL’ye kadar toparlanan hisse, artan volatilitede bir miktar momentum kaybederken dünkü kısmi düşüşle 6.44 TL’ye geriledi. InvestingPro verilerine göre, YYAPI’nın adil değerinde hareket ettiği, buna karşın USAK ile CELHA’nın şu an adil değer analizine göre pahalı olduğu öngörülüyor.

İlginizi Çekebilir;  Borsa İstanbul'da Tedbir Uygulaması ve Hisse Analizleri

BIST’teki hisselerin pahalı mı yoksa ucuz mu olduğu konusunda daha fazla bilgi edinmek için piyasanın en kapsamlı temel analiz araçlarından biri olan InvestingPro’yu kullanabilirsiniz. Ayrıca, InvestingPro’da devam eden yaz indirimleri sayesinde %50 indirime ek %10’a varan indirim için KAZAN kuponunu kullanmayı unutmayın!

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.