Haftalık Yatırım Araçları Performansı: Bitcoin Yükseliyor, Altın Düşüşte

0

Haftalık Yatırım Araçları Performansı

Haftalık Yatırım Araçları Performansı

Investing.com – Bu hafta yatırım araçları arasında en fazla kazanç sağlayan araç Bitcoin oldu. Öte yandan, altın ise yatırımcılarına en çok kaybettiren araç olarak öne çıktı.

Haftalık Yatırım Araçları Performansı: Bitcoin Yükseliyor, Altın Düşüşte

InvestingPro BÜYÜK YAZ İNDİRİMLERİ başladı! %50 indirime ek olarak %10’a varan indirim için KAZAN kuponunu kullanmayı unutmayın. Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım açıklamaların yer aldığı videomuzu izleyebilirsiniz. Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşabilirsiniz.

Döviz Kurları

Döviz Kurları
Dolar/TL

Dolar/TL, bu hafta 33,29’a kadar yükselerek yeni bir rekor tazeledi. Haftaya 33 TL seviyesinden başlayan dolar kuru, son iş gününde 32,89’a kadar gerilemesine rağmen haftayı 33,05’ten kapatarak yatay bir seyir izledi.

Euro/TL

Euro/TL, haftaya 36 seviyesinden başladıktan sonra, hafta ortasında 36,33’e kadar yükselerek yeni rekorunu kırdı. Ancak, rekor seviyesinin ardından gelen satışlarla birlikte Cuma günü 35,78’e gerileyerek haftayı 35,96’dan tamamladı.

Altın Piyasası

Altın Piyasası
Ons Altın

Ons altın, haftaya 2.409 dolardan başlayan alımlarla pozitif bir başlangıç yaptı ve 2.483 dolarda yeni bir rekor belirledi. Fakat, haftanın ikinci yarısında gelen satışlar nedeniyle değer kaybederek son işlem gününde 2.393 dolara kadar düştü. Haftayı 2.400 dolardan kapatarak kazançlarını geri verdi.

Gram Altın

Gram altın, ons altındaki geri çekilme ve Dolar/TL’deki yatay seyir ile kısmi bir düşüş yaşadı. Haftaya 2.561 TL’den başlayan gram altın, rekor fiyatını 2.642 TL’ye taşıdıktan sonra düşüşe geçti ve 2.549 TL’den kapattı.

Borsa Performansı

Borsa Performansı
BIST 100

BIST 100 endeksi, bu hafta da pozitif ivmesini sürdürmeyi başardı. Haftaya 11.119,68 puandan başlayan endeks, en düşük 11.045 puanı gördükten sonra 11.252 puanda yeni bir zirve belirledi. Haftayı %0,83’lük bir yükselişle 11.156,20 puandan kapattı.

İlginizi Çekebilir;  TCMB Faiz Kararı ve Enflasyon Değerlendirmesi

Bitcoin’in Yükselişi

Bitcoin'in Yükselişi
Bitcoin

Bitcoin, bu haftada diğer yatırım araçlarından önemli ölçüde ayrışarak dikkat çekici bir performans sergiledi. Haziran ayından Temmuz’un ilk haftasına kadar en çok kaybettiren yatırım aracı olan Bitcoin, bu hafta gösterdiği yukarı yönlü hareketle kayıplarını önemli ölçüde telafi etti. Haftaya 59.200 dolardan başlayan Bitcoin, 67.365 dolara kadar yükseldikten sonra hafta sonuna 66.700 dolardan başladı. Son bir haftalık süreçte Bitcoin, %12,5 oranında dikkat çeken bir kazanç elde etti.

Haftalık Yatırım Araçları Performansı: Bitcoin Yükseliyor, Altın Düşüşte

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.