Çimsa, Mannok Holdings’in %94,7 Hissesini Satın Aldı

0

Çimsa’dan Önemli Bir Satın Alma Hamlesi

Çimsa'dan Önemli Bir Satın Alma Hamlesi

Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. (CIMSA), Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığıyla önemli bir duyuru gerçekleştirdi. Şirketin dolaylı bağlı ortaklığı olan Cimsa Ireland, İrlanda Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren Mannok Holdings DAC’nin %94,7 hissesini satın alarak büyük bir adım attı.

Bu alım, Çimsa’nın uluslararası yapı malzemeleri yatırımlarını konsolide eden büyüme platformu olan Sabanci Building Solutions BV’nin %100 bağlı ortaklığı Cimsa Ireland Ltd. tarafından gerçekleştirildi. Mannok, çimento ve çimento bazlı ürünler ile yalıtım malzemeleri ve geri dönüştürülmüş plastik ambalaj üretimi ve satışı alanlarında faaliyet göstermektedir.

Çimsa, bu satın alım kararının, şirketin sürdürülebilir yapı malzemeleri alanındaki büyüme hedefleri ve global ayak izini genişletme stratejisi doğrultusunda alındığını vurguladı. Mannok’un bağımsız denetimden geçmemiş finansal tablolarına göre, 30.06.2024 itibarıyla sona eren son 12 aylık dönemde, konsolide olarak 293,7 milyon euro net satış ve 57,5 milyon euro faiz, amortisman ve vergi öncesi kar (FAVÖK) elde edildiği belirtildi. Ayrıca, Mannok’un İrlanda Cumhuriyeti ve Kuzey İrlanda’da üretim tesisleri ile İrlanda, Kuzey İrlanda ve İngiltere’de satış ve dağıtım ağı bulunduğu ifade edildi.

Çimsa’nın Döviz Bazlı Gelir Hedefi

Çimsa, global yapı malzemeleri pazarındaki büyüme stratejisinin bir parçası olan bu satın alım ile mevcut iş kollarındaki büyümeyi sürdürmeyi ve yeni iş kollarına girerek ortak sinerji yaratmayı hedefliyor. Şirket ayrıca, faaliyet gösterdiği coğrafya ve sektörleri çeşitlendirerek döviz bazlı gelirlerinin toplam gelir içindeki payını %70’in üzerine çıkarmayı planlıyor. Mannok’un sermayesini temsil eden payların tamamının finansal borç ve benzeri kalemler için yapılan düzeltmeler sonrası devralmaya teşkil edecek toplam şirket değeri ise 330 milyon euro olarak açıklandı. Satın alma işlemi, ilgili sözleşmedeki koşulların yerine getirilmesi ve yetkili otoriteden onay alınmasının ardından tamamlanacak.

İlginizi Çekebilir;  GSD Holding, İki Yeni Kuru Yük Gemisi Siparişi Verdi

CIMSA Hisselerinde Güncel Durum

CIMSA, haftaya piyasadan ayrışarak pozitif bir başlangıç yaptı ve geçen haftaki yükseliş trendini sürdürdü. Haftanın ilk gününde hisseler %6’ya yakın bir değer kazanarak, dünkü işlemlerde 36,02 TL’den kapanış gerçekleştirdi. Bu ay içinde %7’ye yakın bir değer artışı kaydeden CIMSA, yılbaşından bu yana %25 seviyelerinde bir getiri sağladı. Hisse senedi, yılın ilk yarısında 30-34 TL bandında hareket etti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.