Astor Enerji’nin Sırbistan’a İlk Güç Transformatörleri İhracatı Gerçekleşti

0

Astor Enerji, 2023 yılı Eylül ayında imzaladığı sözleşme ile Sırbistan’a ilk güç transformatörlerinin ihracatını gerçekleştirdi. Şirket tarafından üretilen bu transformatörler, Sırbistan’ın rüzgar enerji santrallerinde kullanılacak. Bu adımın Sırbistan’ın enerji altyapısını güçlendirmesine önemli bir katkı sağlayacağı belirtiliyor. Astor Enerji, uluslararası seviyede ekonomik ve ticari ilişkileri güçlendirme hedefi doğrultusunda bu ve benzeri girişimlere devam ediyor.

Astor Enerji’nin güç trafoları alanında iş birliği yaptığı ülkeler arasına son olarak Sırbistan’ın da eklenmesi dikkat çekiyor. Şirket, daha önce İspanya, Irak, Fas, Almanya ve Türkmenistan gibi ülkelerle de benzer işbirlikleri gerçekleştirmişti.

Astor Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Geçgel, Sırbistan’a yapılan ihracat hakkında şunları söyledi: “Transformatör ve anahtarlama ürünleri üretiminde sektör lideri olarak uluslararası iş birliklerimizi geliştirmeye kararlıyız. Sırbistan’a gerçekleştirdiğimiz ilk güç trafosu sevkiyatıyla gurur duyuyoruz. Bu iş birliği, Sırbistan’ın enerji altyapısının güçlenmesine katkı sağlayacak ve uluslararası ilişkilerimizi de güçlendirmemize yardımcı olacaktır.”

ASTOR Payında Son Durum

ASTOR Payında Son Durum

ASTOR hisse senedi, yılın ilk çeyreğinde yaşadığı düşüş eğilimini 90 TL seviyesinde sonlandırdıktan sonra Nisan ayından bu yana 90-110 TL bandında dalgalı bir seyir izliyor. Son haftalarda 90 TL seviyesinde destek bulan hisse bugün 92 TL civarında işlem görüyor. Yılbaşından bu yana %2’lik bir düşüş yaşayan ASTOR hissesi, BIST 100 endeksinin %45’lik getirisinin oldukça altında kalmış durumda.

InvestingPro’da ASTOR hissesinin adil değeri şu an 81,96 TL olarak hesaplanmış durumda. ASTOR hissesinin fiyat performansı yakından takip edilmeye devam ediyor.

İlginizi Çekebilir;  "Dominate the Dow" Stratejisi: Haziran 2024 Performansı
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.