GSD Holding, İki Yeni Kuru Yük Gemisi Siparişi Verdi

0

GSD Holding’den Yeni Gemi Siparişleri

GSD Holding'den Yeni Gemi Siparişleri

Finansal hizmetler ve enerji sektöründe önemli bir yer edinen GSD Holding A.Ş. (GSDHO), denizcilik alanında da etkili bir şekilde faaliyet göstermeye devam ediyor. Şirket, bağlı ortaklıkları aracılığıyla iki yeni kuru yük gemisi siparişi anlaşması imzaladığını duyurdu. GSD Holding, 2012 yılında denizcilik sektörüne girmesiyle birlikte, bu alandaki faaliyetlerini GSD Denizcilik ve GSD Shipping BV markaları altında sürdürmektedir.

Bugün yapılan basın açıklamasında, deniz taşımacılığındaki büyüme stratejisi doğrultusunda, filosunu yeni gemi alımları ile güçlendirmeye kararlılıkla devam ettiğini belirtti. 25 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleşen yönetim kurulu toplantısında, filolarına iki yeni yük gemisi ekleme kararı aldığını duyuran GSD Holding, 30 Temmuz’da gemilerin alımına ilişkin anlaşmanın imzalandığını açıkladı.

Anlaşma gereği, GSD Shipping BV ve GSD Denizcilik, Japon NSY Grubu bünyesinde inşa edilecek birer adet kuru yük gemisi satın almak üzere mutabakata vardı. Malta’da yerleşik özel amaçlı şirketler aracılığıyla gerçekleştirilecek olan bu gemi alım süreci, her biri 64.000 DWT taşıma kapasitesine sahip gemilerle, grup bünyesindeki en yüksek taşıma kapasitesine sahip gemiler olma özelliği taşıyacak.

GSD Holding’in Gemi Filosunu Gençleştirme Çabaları

GSD Holding, yaklaşık 10 yıl süreyle işletilen “Zeyno” isimli kuru yük gemisini, Mayıs ayında kârlı bir operasyonla yeni sahibine devretmiştir. Bunun yanı sıra, şirket geçtiğimiz aylarda üç yeni gemi için anlaşma imzaladığını kamuoyuna duyurmuştur. Haziran ayında GSD Shipping B.V. bünyesinde bir adet Ultramax tipi kuru yük gemisi alımı gerçekleştirmiştir. Temmuz ayında ise, Japonya’da Sumisho Marine Co. Ltd. ile yeni bir kuru yük gemisi yapımı konusunda niyet mektubu imzalamıştır.

İlginizi Çekebilir;  OpenAI, Rockset'i Satın Aldı: Yapay Zeka Alanındaki Gücünü Artırıyor

Öte yandan, geçen yılın Eylül ayında Oshima tersanesinde inşa edilecek ve 2026 yılında teslim alınması planlanan 42.350 DWT taşıma kapasitesine sahip bir kuru yük gemisi siparişinin verildiği bildirilmiştir.

Toplam Taşıma Kapasitesindeki Önemli Artış

Son dönemde “Zeyno” adlı geminin satışı ve yeni bir geminin filoya katılmasıyla, aktif filosu 385.000 DWT taşıma kapasitesine ulaşan GSD Grubu, son iki yıl içerisinde filosuna dahil etmek üzere toplam beş yeni gemi anlaşması daha imzalayarak kapasitesini 230.000 DWT artırmayı hedeflemektedir. Böylece toplam kapasitesi 615.000 DWT seviyesine ulaşacaktır. Sipariş edilen beş yeni gemi ile GSD Grubu, toplamda 14 gemilik bir filoya sahip olacak ve bu durum, yaklaşık %60 oranında bir kapasite artışını beraberinde getirecektir.

GSDHO Hisse Senedi Performansı

GSDHO, bu hafta %2,5’in üzerinde bir değer kaybı yaşarken, hisse senedi şu an 3,6 TL bandında işlem görmektedir. Son üç ayda negatif kapanışlar gerçekleştiren hisse, Ağustos ayında %6’ya kadar düşüş göstermiştir. Bu yıl içerisinde %33 değer artışıyla 4,82 TL seviyesine kadar yükselen hisse, günümüzde yılbaşındaki fiyat seviyesine geri dönerek yıllık kazançlarını kaybetmiş durumdadır. InvestingPro’nun Adil Değer Aracı ise, GSDHO’nun şu an adil değerine yakın hareket ettiği öngörüsünü sunmaktadır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.