Fed Üyelerinin Faiz İndirimine Yönelik Görüşleri ve Ekonomik Beklentiler

0

Fed Üyelerinin Görüşleri Önem Kazanıyor

Fed Üyelerinin Görüşleri Önem Kazanıyor

Fed Başkanı Jerome Powell’ın ABD ekonomisine dair son değerlendirmeleri ve bankanın olası faiz indirimine yönelik ılımlı yaklaşımı, bu hafta diğer Fed üyelerinin görüşlerinin önemini artırdı. New York Fed Başkanı John Williams, ekonomik görünüm ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Williams, son aylarda açıklanan enflasyon verilerinin cesaret verici olduğunu kabul ederken, temkinli duruşunu sürdürerek borçlanma maliyetlerini düşürmek için önümüzdeki aylarda daha fazla kanıtın ortaya çıkması gerektiğini vurguladı.

Finansal Hedeflerinize Ulaşın! InvestingPro ile daha fazla kazanç sağlama fırsatını yakalayın! Şimdi BÜYÜK YAZ İNDİRİMİ fırsatını değerlendirin. %50 indirim ile birlikte ek %10’a varan indirim için KAZAN kuponunu kullanmayı unutmayın. Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz. Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşabilirsiniz.

New York Fed Başkanı’nın Beklentileri

New York Fed Başkanı John Williams, Eylül ayına kadar açıklanacak olan verilerin faiz indirimine dair önemli bilgiler sağlayacağını belirtti. Williams’ın açıklamaları, genel olarak Powell ve diğer Fed üyelerinin son dönemdeki görüşleriyle örtüşerek, Fed’in faiz indirimine yaklaşmakta olduğunu fakat henüz bunun için hazır olmadığını ortaya koydu. Kısacası, Eylül ayına kadar açıklanacak olan enflasyon ve istihdam verilerinin, Eylül ayındaki toplantıda kritik bir rol oynayacağı düşünülüyor.

Jerome Powell, bugün Wall Street Journal’da yayımlanan bir röportajında, son üç aylık verilerin bankayı dezenflasyonist bir eğilime yaklaştırdığını ifade etti. Ancak Powell, olumlu gelişmelere rağmen “daha fazla veri görme” gerekliliğini yineleyerek temkinli bir tutum sergiledi.

Faiz İndirimleri Hakkında Beklentiler

Bir sonraki Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının 30-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirileceği planlanıyor. Ancak piyasa katılımcıları, bu toplantıda faiz indirim kararı çıkmasını düşük bir ihtimal olarak değerlendirirken, Eylül ayına odaklandılar. Bununla birlikte, piyasa, Fed ile faiz indirim sayısı konusunda farklı görüşlere sahip. Fed, mevcut projeksiyonlara göre bir faiz indirimine dair sinyaller vermeye başlarken, piyasa katılımcıları Eylül ayının ardından Aralık ayında da bir faiz indirimi olabileceği yönünde beklentilerini koruyor.

İlginizi Çekebilir;  Avrupa Borsalarında Hisseler Gerilerken

Bu arada, dolar endeksindeki düşüş eğilimi bu hafta da devam etti. Dolar endeksi, ay başından bu yana %2 seviyesinde bir düşüş yaşayarak bugün 103,66’ya kadar geriledi ve en son 18 Mart haftasında görülen seviyelere çekildi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.