Worldcoin (WLD) Fiyatında %50’lik Artış ve Yeni Gelişmeler

0

Worldcoin (WLD) Fiyatında Önemli Artış ve Gelişmeler

Kripto para piyasasında olumlu bir seyir devam ederken, yapay zeka odaklı kripto projesi Worldcoin’in yerel varlığı WLD, son 24 saatte %50’ye varan değer artışıyla dikkat çekti. Worldcoin’in geliştiricileri, yatırımcılar ve ekip üyeleri için tahsis edilen WLD’lerin kilit sürelerinin uzatıldığını duyurduktan sonra, kripto paraya olan talep hızla arttı. WLD, dün 2,14 dolar seviyelerinden başlayan alımlarla hızla yükseldi ve bugün 3,24 dolara kadar çıkarak %50’lik bir değer artışı elde etti. Kripto para, hafta başından bu yana ise pozitif eğilimini sürdürerek %64’lük bir değer artışına ulaştı.

Diğer yandan, daha geniş bir perspektiften bakıldığında, WLD’nin Mart ayında 11,97 dolar zirvesinden sert bir düşüşle %84 oranında değer kaybına uğrayarak 1,72 dolara gerilediği görülüyor. Bu bağlamda, son haftalarda yaşanan yükseliş, son 4 aylık düşüş eğilimine göre oldukça sınırlı bir toparlanma olarak değerlendirilebilir.

WLD’nin Günlük Kilit Açılışları Azalacak

WLD’nin Günlük Kilit Açılışları Azalacak

Son gelişme, kripto paranın dolaşımdaki arzını kısıtlayacak bir etki olarak yorumlanıyor ve yatırımcıların dip fiyatları değerlendirmesine olanak tanıyor. Worldcoin’in geliştirilmesinde önemli bir rol üstlenen Tools for Humanity (TFH), yayımladığı blog yazısında lansmanda ekip üyeleri ve yatırımcılara arz edilen WLD’nin toplam arzının %80’ini oluşturan varlıkların kilit açma süresinin 3 yıldan 5 yıla uzatılacağını açıkladı. İlk planda, kilit açma süresi 24 Temmuz tarihinde başlayacak ve kilitli tokenler iki yıllık bir periyotta günlük olarak açılacaktı. Ancak yeni planda bu süre uzatılarak, tokenlerin kilidi dört yıl boyunca günlük olarak açılacak. Bu, programın 2028 yılının Temmuz ayına kadar uzanacağı anlamına geliyor. Bu karar, TFH yatırımcıları ve ekip üyeleri tarafından tutulan yaklaşık 2 milyon WLD tokenini etkileyecek. Böylece, günlük kilit açma oranı, günde yaklaşık 3,3 milyon WLD’den %40 düşerek 2 milyona gerileyecek.

İlginizi Çekebilir;  Akıllı Para Hangi Altcoin’leri Alıyor? BLUR Coin ve Bu 9’u Listede!

Worldcoin 1 Milyar Kullanıcı Hedefliyor

Alınan bu yeni karar, dolaşımdaki tokenlerin çoğunluğuna sahip olan doğrulama yapmış World ID sahiplerine hibe edilen WLD’leri etkilemeyecek. Şu anda, dolaşımdaki 275 WLD’nin yaklaşık %77’sini oluşturan 210 milyonun üzerinde WLD tokeni, World ID sahiplerine hibe yoluyla tahsis edilmiş durumda. Worldcoin geliştiricileri, mevcut durumda Blockchain ağına katılan 6 milyondan fazla kullanıcı olduğunu bildirdi. Worldcoin’in kurucu ortaklarından OpenAI CEO’su Sam Altman, geçen yıl ağ için 1 milyar kullanıcı hedefi koyduklarını ifade etti. Worldcoin, yapay zekanın gelişmeye devam ettiği dönemde bireylerin kimliklerini kanıtlamalarının önemini vurgularken, dünyanın en büyük kimlik ve finans ağı olma misyonunu sürdürüyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.