Tetamat Gıda’nın Ünvanı ve Faaliyet Konusu Değişti

0

Tetamat Gıda’dan Önemli Değişiklikler

Tetamat Gıda'dan Önemli Değişiklikler

Investing.com – Borsa İstanbul’da işlem gören Tetamat Gıda (TETMT), Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı açıklamada, ünvanının ve esas sözleşmesinin değiştiğini duyurdu. Şirket, yeni ünvanının Lydia Yeşil Enerji Kaynakları Anonim Şirketi olarak tescil edildiğini ve bu değişikliğin 4 Eylül 2024 tarihinde Ticaret Sicili’nde kaydedildiğini bildirdi. Ayrıca, bu değişiklik 9 Eylül 2024 tarihli 11160 sayılı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde de ilan edildi.

Tetamat Gıda, yaptığı diğer açıklamada esas sözleşmesinin değişikliği sonucunda faaliyet konusunun da güncellendiğini belirtti. Bu değişikliğin de 4 Eylül 2024 tarihinde Ticaret Sicili’nde tescil edildiği ve 9 Eylül 2024 tarihli Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlandığı ifade edildi. Şirketin önceki faaliyet konusu “Kurutulmuş Meyve ve Sebze Üretimi ve Satışı” iken, yeni düzenlemeler neticesinde bu alan “Her Türlü Elektrik ve Isı Enerjisi Üretimi ve Satışı” olarak değiştirildi.

Şirketin güncellenmiş faaliyet konusu KAP’ta şu şekilde yer aldı: “Enerji Piyasası Mevzuatına uygun olmak kaydıyla ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan gerekli izin ve lisans alınarak veya ilgili mevzuatın izin verdiği durumlarda lisanssız olarak, her türlü yer altı ve yer üstü enerji kaynakları ile güneş, hidrojen, rüzgar, akarsu, göl, deniz veya yer altı – yer üstü termal su ve buhar gibi enerji kaynaklarından faydalanmak suretiyle elektrik ve ısı enerjisi üretimi yapmak; üretilen elektrik ve ısı enerjisini ve/veya kapasiteyi toptan satış lisansı sahibi tüzel kişilere, perakende lisansı sahibi tüzel kişilere ve serbest tüketicilere ikili anlaşmalar yoluyla satmak; elektrik enerjisini üretmek amacıyla her türlü tesisi kurmak, işletmeye almak, devralmak, kiralamak, kiraya vermek; rüzgarla, güneş ışınları ile faaliyet gösteren ve elektrik enerjisi sağlamaya yönelik enerji santrallerinin parça parça veya tüm olarak imalatını ve satışını yapmak; elektrik ve ısı üretimine ilişkin buhar tribünleri, buhar kazanları, motorlar, jeneratörler, enerji enstrümanları, filtreler, ısı geri kazanım ünitelerinin imalatını, iç ve dış ticaretini yapmak; her türlü biyolojik ve kimyasal arıtma sistemleri atıklarının geri kazanım ünitelerinin projelendirilmesini yapmak; kurulmuş ve kurulacak dağıtım şirketleri ile iştirak ilişkisine girmek; ve kurulmuş veya kurulacak elektrik enerjisi üretim şirketlerine iştirak etmek.”

Bağlı Ortaklıklar

Ünvanı Lydia Yeşil Enerji Kaynakları A.Ş. olarak değiştirilen şirketin, %100 oranında iki bağlı ortaklığı bulunmaktadır:

  • Taze Kuru Net Gıda Paz. A.Ş. – Kurutulmuş meyve ve sebze üretimi ve satışı faaliyetlerinde bulunuyor.
  • Birinci Enerji Üretim A.Ş. – Her türlü elektrik enerjisi üretim tesisinin kurulması, işletmeye alınması ve işletilmesi faaliyetlerini yürütüyor.

TETMT Hisse Performansı

TETMT payları, 2023 yılına olumlu bir başlangıç yaptıktan sonra 2. çeyrek itibarıyla dalgalı bir seyir izlemeye başladı. Bu süreçte, hisse fiyatı ortalama 8.500 TL seviyelerine kadar düştü. Ancak, 15.000 TL seviyesindeki zirvesini iki kez test etti. Geçtiğimiz ay zirve noktasını yeniden deneyen TETMT, buradan gelen satışlarla Eylül ayı başında 12.200 TL seviyelerinden destek buldu. Bu hafta ise yaklaşık %3’lük bir değer artışı ile 12.700 TL civarında işlem görüyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.