Almanya Ekonomi Bakanı Şangay Ziyareti ve Çin ile Gümrük Vergisi Görüşmeleri

0

Almanya Ekonomi Bakanı Şangay Ziyareti

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Cumartesi günü Şangay’a yaptığı ziyaret sırasında, Avrupa Birliği’nin Çin’in ihracatına yönelik gümrük vergileri konusunda Çin ile görüşmelere açık olduğunu açıkladı. Habeck’in ziyareti, AB’nin Çin yapımı elektrikli araçlara (EV) önemli vergiler getirmeyi önermesinden bu yana üst düzey bir Avrupalı yetkili tarafından gerçekleştirilen ilk ziyaret oldu.

AB’nin Çin’e Yönelik Vergi Kararı

AB, Çin’den ithal edilen elektrikli araçlara 4 Temmuz’a kadar uygulanmak üzere %38.1’e varan geçici vergiler koydu. 2 Kasım’a kadar devam edecek olan soruşturma, potansiyel olarak beş yıl sürebilecek kesin vergilere yol açacak. Habeck, önerilen bu gümrük vergilerinin cezalandırıcı nitelikte olmadığını, Çinli şirketlerin sübvansiyonlardan elde etmiş olabileceği faydalara karşı koymayı amaçladığını açıkladı.

Çin’in Tepkisi ve Gümrük Vergisi Uygulamaları

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Başkanı Zheng Shanjie, Çin’in şirketlerini koruyacağına dair güvence verdi ve haksız sübvansiyon suçlamalarına karşı çıktı. Çin’in yeni enerji endüstrisinin büyümesini rekabet yoluyla kazanılan teknolojik, pazar ve endüstriyel tedarik zinciri avantajlarına bağladı. Çinli otomobil üreticisi SAIC Group, gümrük vergileri beklentisiyle bir dizi yaratıcı ürün hazırladı.

Ticaret Komiserleri Arasındaki Görüşmeler

Habeck, aynı akşam video konferans yoluyla AB Ticaret Komiseri Valdis Dombrovskis ile tarife durumunu görüşmeyi planlayan Çin Ticaret Bakanı Wang Wentao ile bir araya geldi. Bu görüşmeler, Çin ve AB arasındaki ticaret ilişkilerinin geleceği açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

İlginizi Çekebilir;  Amerika Birleşik Devletleri Yatırım Kısıtlamaları
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.