Bitcoin Ekim Ayına Düşüşle Başladı, Jeopolitik Riskler Piyasayı Sarstı

0

Bitcoin Eylül Ayında Pozitif Bir İvme Kazandı

Bitcoin Eylül Ayında Pozitif Bir İvme Kazandı

Bitcoin, Eylül ayında gösterdiği pozitif ivmeyle dikkat çekerken, bu toparlanma aşamasında gelişmiş ülkelerin uyguladığı para politikası değişikliklerinin önemli bir rol oynadığı gözlemlendi. Son haftalarda, kripto piyasası ABD ve Çin’deki ekonomik gelişmelere bağlı olarak yüksek likidite beklentisiyle birlikte volatilitesini artırdı. Bu gelişmeler ışığında birçok yatırımcı, geçmiş yıllarda olduğu gibi Ekim ayında da Bitcoin’in yükseliş trendine devam edeceği inancını taşıyordu. Ancak kripto piyasaları için Ekim ayı, artan jeopolitik risklerin olumsuz fiyatlamasıyla kötü bir başlangıç yaptı.

Bitcoin, Ekim’e Düşüşle Başladı

Tarihsel veriler, Bitcoin’in Ekim aylarında ortalama %23’lük bir kazanç elde ettiğini ortaya koyuyor. Son 11 yılda yalnızca iki Ekim ayı kayıpla kapatıldı. Ayrıca, Bitcoin’in boğa sezonlarının çoğunlukla Ekim ayında başladığı da dikkat çekici bir durum. Bu yıl için, mevcut gelişmelere bağlı olarak beklentiler yüksekken Bitcoin, yeni aya 64.000 dolardan 60.000 dolara kadar düşerek %6’lık bir kayıpla başladı. Piyasa değeri yüksek diğer kripto para birimleri de hafta içinde %8 ile %10 arasında kayıplar yaşadı. Bu haftaki düşüş eğilimi, kripto vadeli piyasasını da derinden etkiledi. CoinGlass verilerine göre, bu düşüşler 450 milyon doların üzerinde alım (long) pozisyonlarının tasfiyesine yol açtı.

Orta Doğu’da Gerilim Piyasayı Sarstı

Kripto piyasasındaki ani düşüşün başlıca nedeni, Orta Doğu’daki savaşın daha geniş bir alana yayılma riski olarak gösteriliyor. İran’ın İsrail’e karşı gerçekleştirdiği füze saldırıları ve İsrail’in buna karşılık verme olasılığı, yatırımcıların riskli varlıklardan uzaklaşmasına sebep oldu. Bu gelişmeler, özellikle kripto gibi yüksek riskli yatırımlara olan ilgiyi azaltırken, yatırımcıların güvenli liman arayışına yönelmesine neden oldu. Diğer yandan, bu hafta ABD’de açıklanacak olan istihdam veri seti de piyasaların gözünde önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor. 4 Ekim Cuma günü açıklanacak istihdam raporunun, Fed’in para politikası kararlarına dair önemli ipuçları vermesi bekleniyor. Yatırımcılar, bu verilere dayanarak Fed’in gelecekteki duruşunu merakla bekliyor.

İlginizi Çekebilir;  BIST 100 Endeksinde Satıcılı Seyir ve Hisse Performansları

Willy Woo: “Bitcoin Soğuma Dönemine Giriyor”

Popüler Blockchain analisti Willy Woo, Bitcoin’in son piyasa hareketleri hakkında dikkat çekici bir öngörüde bulundu. Woo, kripto para piyasasının bir sonraki büyük yükseliş hareketinden önce Bitcoin’in 1 ila 3 hafta sürebilecek bir soğuma dönemine gireceğini öngörüyor. Woo’nun tahminlerine göre, Bitcoin’in yükseliş ivmesi, bu süre zarfında duraklayacak ve yılın geri kalanında yeni bir yükseliş dalgasının başlayabileceği belirtildi. Ekim ayına geçmişteki performanslarıyla damga vurmuş olmasına rağmen, bu yıl “Uptober” rallisinin daha yatay bir hareketle geçebileceği ifade ediliyor. Küresel ekonomik belirsizlikler ve kripto piyasasında süregelen düzenleyici gelişmelerin, Bitcoin üzerindeki baskıyı artırdığına dikkat çeken Woo, yatırımcıların ani bir yükseliş beklentilerini ertelemelerini öneriyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.