Net Holding Geri Alım Programı Açıklaması

0

Net Holding’den Geri Alım Programı Kararı

Net Holding'den Geri Alım Programı Kararı

Net Holding (NTHOL) Yönetim Kurulu, geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği toplantıda şirketin hisseleri için bir geri alım programı başlatma kararı aldı. Alınan bu karar, Sermaye Piyasası Kurulu’nun “Geri Alınan Paylar Tebliği” çerçevesinde değerlendirildi. Şirket, geri alım programının gerekçesini şu şekilde açıkladı:

  • Borsa İstanbul’da oluşan pay değerinin, şirketin gerçek performansını yansıtmadığı düşüncesi.
  • Küresel çapta yaşanabilecek olumsuz ekonomik koşullar ve benzeri dışsal faktörlerin etkisi.
  • Ülkemizin içinde bulunduğu coğrafyada ortaya çıkabilecek jeopolitik risklerin etkisiyle hisselerde oluşabilecek negatif fiyat hareketlerinin asgariye indirilmesi.
  • Borsada şirket paylarında ek likidite sağlanarak, sağlıklı fiyat oluşumuna uygun bir ortam yaratılmasına katkıda bulunulması.

Hazırlanan Pay Geri Alım Programı, önümüzdeki Genel Kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulacak. Geri alım programına konu edilebilecek azami pay sayısının 18.200.000 adet ve bu işlemler için ayrılacak azami fonun ise kendi kaynaklarından karşılanmak üzere en fazla 850.000.000 TL olarak belirlenmesine karar verildi. Ayrıca, şirket paylarının geri alımına ilişkin azami sürenin en fazla 1 yıl olacağı ifade edildi.

NTHOL Hisselerinde Son Durum

Son günlerde NTHOL hisseleri, önceki işlem gününde taban fiyatına kadar gerilemişken, dün yapılan işlemlerde %3,5 oranında bir düşüşle günü 36,6 TL’den kapattı. Bu hafta itibarıyla %12’ye yakın bir değer kaybı yaşayan hisse, böylece önceki iki haftadaki kazançlarını geri vermiş oldu. Ancak uzun vadeli yükseliş trendini koruyan NTHOL, yılbaşından bu yana %89 değer artışı ile dikkat çekiyor.

İlginizi Çekebilir;  Eylül 2023 Yatırım Performansı ve BIST 100 Analizi
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.