Şişecam’ın ICRON Yatırımı ve Hisse Performansı

0

Şişecam (SISE) Yönetim Kurulu, Ekim 2023 döneminde önemli bir adım atarak, %100 iştiraki olan Şişecam Investment B.V. ile ICRON arasında imzalanan sözleşmenin detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Bu sözleşmenin, Şişecam Investment B.V.’nin ICRON’daki toplam payını %49’a kadar artırmasına olanak tanıyan bir satın alım opsiyon hakkı içerdiği belirtildi. Şirket, bu anlaşma çerçevesinde ilk hamlesini yaparak Icron Teknoloji Bilişim A.Ş.’deki hisse oranını artırma kararı aldı.

Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Şişecam Investment B.V.’nin şu anda %15,66 oranında pay sahibi olduğu Icron Teknoloji Bilişim A.Ş.’deki payının, %25,37’ye çıkarılmasına karar verildiği ifade edildi. Bu karar, 4 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulda alındı. Buna göre, ICRON’un sermayesi yalnızca Şişecam Investment B.V. tarafından 5 milyon dolar karşılığında artırılacak. Sermaye artırımının ardından, Şişecam Investment B.V.’nin ICRON’daki toplam payı %25,37 seviyesine yükselecek.

Şirket, gerçekleştirdiği sermaye artırımına dair ticaret sicili tescil sürecinin tamamlanmasının ardından, bu durumu ilgili mevzuat çerçevesinde kamuoyuyla paylaşacağını bildirdi.

Şişecam'ın ICRON Yatırımı ve Hisse Performansı

SISE Hisse Performansı

Son dönemde SISE hisseleri, düşüş eğilimini sürdürerek geçtiğimiz hafta %6,84 oranında bir azalma gösterdi ve bu, hissenin 39,76 TL’den kapanmasına yol açtı. Yeni haftaya %0,25 oranında kısmi bir yükselişle başlayan hisse, 2024 yılı itibarıyla %12 bandında bir düşüş trendi sergilemeye devam ediyor.

İlginizi Çekebilir;  InvestingPro ile Yaz İndirim Fırsatlarını Kaçırmayın!
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.