Kripto Varlık Yatırımlarında 407 Milyon Dolarlık Artış

0

Kripto Varlık Yatırımlarında Önemli Artış

Kripto Varlık Yatırımlarında Önemli Artış

Investing.com’un raporuna göre, kripto varlık yatırım ürünleri, geçtiğimiz hafta boyunca 407 milyon dolarlık önemli bir fon girişi kaydetti. CoinShares analistleri, bu pozitif ivmeyi değerlendirirken, yatırımcıların kararlarının büyük ölçüde para politikası görünümünden ziyade yaklaşan ABD seçimlerine bağlı olduğunu belirtti.

Son ABD başkan yardımcılığı tartışması ve ardından yapılan anketlerde, dijital varlıkları daha fazla destekleyeceği düşünülen Cumhuriyetçi adaylara doğru bir kayma yaşanması, bu girişlerde ve fiyatlarda ani bir artışa yol açtığı düşünülüyor. Ayrıca, bu eğilimin, beklenenden daha güçlü ekonomik verilerin çıkışlarının durdurulmasında çok az etkisi olduğu vurgulanıyor.

Kripto Varlık Yatırımlarında 407 Milyon Dolarlık Artış

ABD Piyasaları Kripto ETF Piyasasını Yönlendirmeye Devam Ediyor

Kripto yatırım fonu piyasasında lider konumda bulunan ABD, geçtiğimiz hafta boyunca 406 milyon dolarlık önemli bir giriş kaydetti. Bu dönemde, Kanada’dan 4,8 milyon dolarlık kayda değer bir giriş gerçekleşirken, diğer piyasalarda ise küçük çaplı çıkışlar gözlemlendi.

Kripto Varlık Yatırımlarında 407 Milyon Dolarlık Artış

  • Varlık bazında, Bitcoin fonları 419 milyon dolar toplarken, algının pozitife dönmesi ile birlikte Bitcoin’in düşüşüne odaklı Short Bitcoin fonlarından 6,3 milyon dolarlık çıkışlar görüldü.
  • Çoklu varlık yatırım ürünleri bu hafta 1,5 milyon dolarlık düşük bir fon toplasa da, yükseliş serisini 17. haftaya taşımayı başardı.
  • Ethereum fonları, geçtiğimiz haftaki pozitif eğilime rağmen 9,8 milyon dolarlık bir çıkış yaşadı.
  • Diğer altcoin fonları arasında, XRP 1,1 milyon dolarlık girişle öne çıkarken, Ethereum ve Short Bitcoin fonları dışında çıkış kaydeden başka bir kripto yatırım ürünü bulunmadı.

CoinShares verileri, ayrıca Blockchain hisse senedi ETF’lerinin, son Bitcoin fiyat artışından etkilenerek toplam 34 milyon dolarlık bu yılki en büyük haftalık girişlerden birini gördüğünü de yansıtıyor.

İlginizi Çekebilir;  Bitcoin Piyasasında Son Gelişmeler ve Kamala Harris'in Desteği
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.