Kripto Varlık Yatırım Fonlarında Toparlanma ve Son Durum

0

Kripto Varlık Yatırım Fonlarında Toparlanma İşaretleri

Kripto Varlık Yatırım Fonlarında Toparlanma İşaretleri

Investing.com – Kripto varlık yatırım fonları, önceki iki haftada 1 milyar doların üzerinde fon kaybettikten sonra, geçen hafta toparlanma eğilimi göstermeye başladı. CoinShares verilerine göre, kripto fonlarındaki iki haftalık negatif eğilim, geçtiğimiz hafta 436 milyon doları bulan net girişle tersine döndü. Özellikle Perşembe ve Cuma günlerinde kripto fonlarına yönelik talep hızla artarken, CoinShares analistleri bu artışın, eski New York FED Başkanı Bill Dudley’in yorumlarının ardından, Fed’in 18 Eylül’de 50 baz puanlık olası bir faiz indirimi için piyasa beklentilerindeki önemli değişikliklerle ilişkili olduğunu belirtiyor.

Öte yandan, veriler, ETF’lerin işlem hacimlerinin hafta boyunca ortalama 8 milyar dolarda yatay seyrettiğini ve bu durumun işlem hacimleri ortalaması olan 14,2 milyar doların oldukça altında kaldığını gösteriyor.

Fon Giriş ve Çıkışları

Fon Giriş ve Çıkışları

ABD piyasası, fon girişlerinin 416 milyon dolarını oluştururken, bu ülkeyi 27,1 milyon dolar ile İsviçre ve 10,6 milyon dolar ile Almanya takip etti. Diğer yandan, çıkışlar ise Kanada’dan yaklaşık 18 milyon dolar ve İsveç’ten 4,6 milyon dolar seviyelerinde gerçekleşti.

Varlık Bazında Değerlendirme

Varlık Bazında Değerlendirme

Varlık bazında bakıldığında, 1 milyar doları aşan çıkışların ardından Bitcoin fonları, geçen hafta 436 milyon dolar toplayarak odak noktası olmaya devam etti. Ayrıca, Bitcoin’in değer kaybına odaklı fonlardan 8,5 milyon dolarlık çıkış, pozitif algıyı destekler nitelikteydi. Zira, Short-Bitcoin fonlarında son 3 haftadır girişler gözlemleniyordu.

Ethereum’da Kan Kaybı Devam Ediyor

Ethereum fonları, düşüş trendine devam ederek geçen hafta 19 milyon dolar kaybetti. Bu düşüş, analistlere göre, son güncellemenin ardından ana ağın kârlılığına ilişkin endişelerden kaynaklanıyor. Altcoin fonları arasında ise çoklu varlık fonları 22,8 milyon dolar toplayarak dikkat çekti. Solana fonları da 3,8 milyon dolarlık kısmi girişler görürken, diğer altcoin fonlarının ise sessiz kaldığı gözlemlendi. CoinShares verileri ayrıca, Blockchain odaklı hisse senetlerinin ABD’de birkaç yeni ETF’in ihracının ardından 105 milyon dolar giriş kaydettiğini raporladı.

İlginizi Çekebilir;  Bitcoin ve Hisse Senedi Piyasaları: Son Gelişmeler ve Beklentiler

Bitcoin’de Son Durum

Bitcoin’de Son Durum

Bitcoin, haftanın son iki işlem gününde önemli bir talep artışı görerek 60.625 dolara kadar yükseldi. Ancak, hafta sonu işlemlerinde kısa vadeli yükseliş, kâr satışları nedeniyle sekteye uğradı. Şu an Bitcoin, yeni haftaya düşüş eğilimli başlayarak 58.800 dolar bandına çekilmiş durumda.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.