UBS’den Emtia Piyasalarına Dair Son Öngörüler

0

UBS’den Emtia Piyasalarına Dair Öngörüler

UBS'den Emtia Piyasalarına Dair Öngörüler

Investing.com – Çok uluslu yatırım bankası UBS, emtia piyasasıyla ilgili görüşlerini içeren bir rapor yayımladı. Analistler, altın fiyatlarının yükseliş ivmesini değerlendirirken, değerli metalin Eylül 2024 sonu tahminleri olan 2.500 dolara beklenenden önce ulaştığını belirtti. Altın, yeni rekorlar kırmaya devam ederken, 400 ons ağırlığındaki bir külçe altın ilk kez bir milyon dolara satıldı. UBS, altın fiyat tahminine devam ederken yıl sonu için 2.600 dolara işaret etti. Ayrıca, analistler 2025’in ikinci yarısında altının 2.700 dolar seviyesine ulaşabileceğini öngörüyor.

Altının 2.700 dolara doğru hareket etmesi için gerekli katalizör ise altın ETF’lerine yönelik artan talep olarak gösteriliyor. UBS, merkez bankalarının altın alımlarının yılın geri kalanında ve 2025 yılında devam edeceğini öngörüyor, fakat bu alımların yılın ilk yarısındaki hızda olmayacağı düşünülüyor. Analistler, merkez bankalarının fiyatlardan bağımsız olarak alım yaptıklarını vurgularken, şu anda Singapur ve Çin’in az miktarda altın satışında bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, Çin’in altın rezervlerini üst üste üçüncü ayda da değiştirmediği dikkat çekici bir nokta olarak öne çıkıyor.

Bu hafta ons altın, 2.532 dolara kadar yükselerek yeni bir rekor seviyeye ulaştıktan sonra, dünden bu yana 2.500 doların altına kısmen düştü. Geçen hafta %3 oranında bir artış gösteren altın, bu hafta %0,3’lük bir kısmi düşüşle devam ediyor.

UBS’den Brent Petrol Yorumu

UBS, Brent petrol vadelilerinin önümüzdeki aylarda 85-90 dolar bandında toparlanmasını bekliyor. Petrol fiyatları bu hafta, yılın en düşük seviyelerine doğru düşüşünü sürdürmeye devam ediyor. UBS analisti Giovanni Staunovo, zayıf istihdam piyasasının zayıflamasına bağlı olarak ABD’deki resesyon endişelerinin satışları tetiklediğini belirtti. Ayrıca, küresel petrol talebinde bir azalma olabileceği beklentisi, spot piyasalardaki satışları etkileyen diğer önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.

İlginizi Çekebilir;  Foreks: Yatırımcılar İçin Güvenilir Finansal Platform

Fiyatlardaki zayıflığa etki eden bir diğer unsur ise OPEC+’ın arzı artırma girişimleri. Analistler, OPEC+’ın arz artışında temkinli davranacağına inandıklarını ifade ederken, petrol fiyatlarında yıl sonuna doğru bir toparlanma bekliyorlar. Brent Petrol vadelileri, bu hafta %4’e yakın bir düşüşle 75 dolar bandında işlem görüyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.