Vitalik Buterin’den Ethereum’a Olumlu Mesajlar ve Gelişmeler

0

Vitalik Buterin’den Ethereum’a İyimser Mesajlar

Vitalik Buterin'den Ethereum'a İyimser Mesajlar

Investing.com – Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, resmi X hesabı üzerinden Ethereum ağı hakkında olumlu ve umut verici mesajlar paylaştı. Daha önceki dönemlerinde, Ethereum ağıyla ilgili görüşlerinde genellikle sakin ve temkinli bir yaklaşım sergileyen Buterin, bu tutumuyla zaman zaman eleştiri oklarının hedefi olmuştur. Ancak, yakın zamanda yaptığı paylaşımla bu tutumunu değiştirdiği görülüyor.

Buterin, X hesabında Ethereum’u öven bir görsel paylaşırken, kendisine Ethereum’a daha fazla katkı sağlaması gerektiği yönünde yorumlar yapıldığını belirtti. Ayrıca, bir başka gönderisinde Ethereum uygulamalarının önemini vurgularken, ağ için üçüncü bir katman önerisinde bulundu. Ethereum, geçtiğimiz ay spot ETF piyasasında görünmeye başlarken, ETH ETF’leri beklenen performansı gösteremedi ve bu durum, spot Bitcoin ETF’leri ile karşılaştırıldığında daha düşük bir performans sergiledi.

Buterin’in bu paylaşımları, Ethereum’un piyasa hakimiyetinin azalmaya başladığı bir döneme denk geliyor. Ethereum’un potansiyelini korumaya yönelik mesajlar verdiği düşünülüyor. Buterin’in “Ethereum Bullposting” olarak adlandırılan bu gönderisi, daha önce paylaştığı 11.700 kelimeden oluşan kapsamlı bir makaleden çok daha fazla etkileşim aldı. Genellikle, kripto sektörüyle ilgili gelişen teknolojiler hakkında uzun ve detaylı makaleler paylaşan Buterin, bu paylaşımlarıyla teknoloji meraklılarının ilgisini çekerken, çoğu piyasa katılımcısı için anlaması zor ve karmaşık olduğu için fazla ilgi görmemektedir.

Optimism’in Çalışmalarına Destek

Vitalik Buterin, Ethereum’un katman-2 ağı olan Optimism’in, Ethereum ekosistemindeki varlık transferlerini standartlaştırma çalışmalarını da memnuniyetle karşıladı. Optimism geliştiricileri, X üzerinden Superchain Interop’unun tüm Ethereum ağına yayıldığını duyurdu. Buterin ise bu duyuruya yanıt vererek, “Ethereum ekosistemi genelinde varlık transferlerinin standardizasyonuna verdiğiniz desteği görmekten heyecan duyuyoruz! Ayrıca, REMOTESTATICCALL üzerindeki çalışmalar harika. Bir sonraki adım: zincire özgü adreslerin, zincire özgü ENS’in, ERC-3668 hafif istemcilerin standartlaştırılması” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir;  Akıllı Para Hangi Altcoin’leri Alıyor? BLUR Coin ve Bu 9’u Listede!

Diğer yandan, Buterin, geçen hafta Ethereum ağı üzerinde geliştirilen ve kendisine reklam amaçlı olarak gönderilen yaklaşık 500 bin dolar değerindeki memecoin’i bir hayvan koruma derneğine bağışlamasıyla dikkat çekti.

Ethereum Fiyatı Üzerindeki Etkisi

Vitalik Buterin’in, biraz da zorlayarak kripto varlığı öven bir paylaşımda bulunmasının, henüz Ethereum fiyatı üzerinde önemli bir etki yaratmadığı gözlemleniyor. Son 24 saat içerisinde %2’lik bir artışla 2.630 dolar bandına hareket eden Ethereum, son bir haftalık volatilite sürecinde kayıplarını geri alarak yatay hareketine devam ediyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.