FTX İflasında Müşterilere Geri Ödeme Onayı

0

Yaklaşık iki yıl önce iflas eden kripto borsası FTX, mahkeme onayı alarak müşterilerine geri ödeme yapma yolunda önemli bir adım attı. ABD iflas mahkemesinin yaptığı açıklamada, FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’ın sorumlu tutulduğu iflas süreci neticesinde mağdur olan müşterilere, kayyum tarafından hazırlanan geri ödeme planının onaylandığı belirtildi. Böylece FTX’in iflas sürecinin ardından, şirketin yeniden yapılanma planı resmi olarak kabul edilmiş oldu.

FTX İflasında Müşterilere Geri Ödeme Onayı

Delaware Bölgesi ABD İflas Mahkemesi Yargıcı John Dorsey tarafından onaylanan geri ödeme planına göre, alacaklıların %98’inin talep değerlerinin en az %118’ini nakit olarak alacağı ifade edildi. Yargıç Dorsey, FTX’in 11. bölüm iflasının oldukça karmaşık olduğunu ve benzer uyuşmazlıkların nasıl ele alınacağına dair örnek teşkil ettiğini dile getirdi.

Ödeme Planından Memnun Olmayanlar Bulunuyor

FTX kayyumu, geri ödeme için mahkeme onayı almasına rağmen, en büyük FTX alacaklı grubunu temsil eden Sunil Kavuri, bu planı eleştiren isimlerin başında geliyor. Kavuri, borsanın 2022’de iflas başvurusunda bulunduğunda, kripto para birimlerinin dolar değeri yerine ayni olarak ödenmesi gerektiğini savunuyor. Ayrıca, bazı alacaklıları temsil eden avukat David Adler, mahkemede, alacaklıların ödemelerini ayni olarak değil de nakit olarak almaları durumunda yüksek miktarda vergi ödemek zorunda kalacaklarını hatırlattı.

Yargıç Dorsey ise ayni dağıtım talebini reddederek, borsanın yerel varlığı olan FTT’nin değerinin sıfır olduğunu bir kez daha vurguladı. Dorsey, “FTT tokenleri borçlularla ayrılmaz bir şekilde iç içe geçmişti.” diyerek, borçluların borsayı yeniden canlandırma olasılığının bulunmadığını ve bu nedenle kripto varlığın değerinin artması için bir temel olmadığını sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir;  Cardano'nun Son Durumu ve Chang Hard Fork Beklentileri

FTX’i Yeniden Canlandırma Çabaları

Dünyanın en büyük ikinci kripto borsası konumuna yükselen FTX’in çöküşünün ardından devam eden yeniden yapılanma sürecinde, bir seçenek olarak FTX’in yeniden faaliyete geçirilmesi gündeme gelmişti. Ancak bu teklif, çeşitli zorluklar nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandı. FTX’in kayyum heyetinin başında yer alan John J. Ray III, Haziran 2022’de Wall Street Journal’a verdiği demeçte, FTX’in yeniden açılması için girişimlere başladıklarını belirtmişti. Ancak ilerleyen süreçte FTX’i satın alacak bir şirketin bulunamaması bu girişimin sonuçsuz kalmasına neden oldu.

FTT’de Volatilite Artışı

FTX borsasıyla ilgili sıcak gelişmeler yaşanırken, borsanın iflas etmesine rağmen piyasada işlem görmeye devam eden kripto varlığı FTT’de de önemli bir volatilite artışı gözlemlendi. Dünkü işlemlerde 2-3,43 dolar aralığında %70’lik bir volatiliteye ulaşan FTT, günü %10 değer artışıyla 2,71 dolardan kapattı. Ancak bugün satıcılı hareket eden kripto para, gün içi işlemlerde %15’e yakın bir geri çekilme ile kazançlarını geri verdi. FTT, son saatlerde 2,33 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.