Mega Polietilen (MEGAP) Konkordato Süreci ve Son Durumu

0

Mega Polietilen (MEGAP) Konkordato Süreci Hakkında Açıklama

Mega Polietilen (MEGAP) Konkordato Süreci Hakkında Açıklama

Investing.com – Mega Polietilen (MEGAP), 19 Ağustos 2024 tarihinde yaptığı özel durum açıklamasında, Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından şirketin konkordato kararı verildiğini ve bu karar çerçevesinde 3 ay süreyle geçici mühlet tanındığını kamuoyuna duyurmuştur. Şirket, ortaklardan gelen yoğun telefon, e-posta ve sosyal medya sorguları üzerine aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duymuştur.

Mega Polietilen yetkililerinin konuyla ilgili açıklaması şu şekildedir:

“Şirketimiz hakkında alınan konkordato kararı, varlıklarımızın korunması ve alacaklılar tarafından başlatılacak olası haciz işlemlerinin önüne geçmek amacıyla verilmiştir. Bu karar sonrasında, bir yandan mahkeme kararının gereklilikleri yerine getirilirken, diğer yandan şirketimizin finansal yapısının güçlendirilmesi için başlatılan sermaye artırımı işlemleri için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuruda bulunulmuştur. Şirketimizin ana faaliyet alanı olan tekstil sektöründe, yeni siparişler doğrultusunda üretimimiz hız kazanmaktadır. Ayrıca, 2022 yılında pandemiye rağmen kazandırdığımız boyahane ve apreleme tesisleri, hem kendi ürettiğimiz kumaşların boyanmasında hem de dışarıya sağladığımız fason boyama hizmetleri ile şirket ciromuza önemli katkılarda bulunmaktadır. 2023 yılı Aralık ayında açılışını yaptığımız hazır giyim tesisimiz ise alınan siparişlerin teslimatı için aktif bir şekilde faaliyetlerine devam etmektedir. Tekstil sektörünün yanı sıra EVA tesislerimizde de üretim faaliyetleri sürdürülmektedir. Konkordato sürecinin etkisiyle, 30.06.2024 tarihli ara dönem finansal tablolarımızı zamanında açıklayamayacağımız için SPK’ya başvurarak ek süre talep ettik ve 30.09.2024 tarihinde bu talebimizin olumlu karşılandığı kamuya duyurulmuştur. Bağımsız denetimden geçmiş ara dönem finansal tablolarımızın kamuya açıklanması için yoğun çalışmalarımız devam etmektedir.”

MEGAP Payında Son Durum

İlginizi Çekebilir;  Ahes Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Halka Arzı Başarıyla Gerçekleşti

MEGAP, Ağustos ayında genel düşüş eğilimini hızlandırırken, konkordato kararının alındığı 19 Ağustos tarihinden itibaren taban fiyattan işlem görmeye başlamış ve 4,74 TL seviyesinden 3 Eylül tarihine kadar 2,19 TL’ye kadar gerilemiştir. Eylül ayı boyunca 2,19-2,69 TL aralığında yatay hareket eden hisse, bu hafta itibarıyla 2,32 TL’den işlem görmektedir. Haziran ayından bu yana düşüş eğilimini sürdüren hisse, yılbaşından bu yana yaklaşık %45 değer kaybına uğramıştır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.