FTX’in Kayyumu 16 Milyar Dolarlık Geri Ödeme Yapabilir Mi?

0

FTX’in Kayyumu 16 Milyar Dolarlık Geri Ödeme Yapabilir mi?

FTX’in Kayyumu 16 Milyar Dolarlık Geri Ödeme Yapabilir mi?

İflas eden kripto para borsası FTX’in kayyumunun, 16 milyar dolarlık geri ödeme yapacağına dair çıkan söylentiler, borsanın piyasada işlem gören kripto varlığı FTT’ye olan talebi önemli ölçüde artırdı. FTT, geçtiğimiz günlerde %110’a varan bir artışla 2,92 dolara kadar yükseldi ve günü %56 değer artışıyla 2,2 dolardan kapattı. Ancak, bugün FTT piyasasında kâr satışları etkili olmaya başladı ve kripto para 2 dolar seviyesine kadar geriledi.

FTT, 2 Dolar Bandında

FTX kayyumunun 16 milyar dolarlık geri ödeme sürecini başlatabileceği yönündeki haberler, FTT’nin hızlı bir yükseliş göstermesine neden oldu. Piyasa katılımcıları, kripto varlığın bu yükseliş trendini sürdürebilip sürdüremeyeceğini merakla takip ediyor. FTT, Eylül ayı boyunca pozitif haftalık kapanışlar gerçekleştirirken, geçen haftanın son günündeki fiyat artışı ile birlikte, Kasım 2022’de FTX’in çöküşüyle başlayan düşüş döneminin fiyat seviyelerine geri döndü. O dönem FTT, 25 dolardan 1 dolara kadar ciddi bir çöküş yaşamıştı.

FTT’yi yeniden hareketlendiren geri ödeme söylentilerine göre, ödemelerin bu hafta içinde başlaması bekleniyor. Ancak, bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

FTX Mağdurlarına Ne Kadarlık Ödeme Yapılabilir?

FTX kayyumunun, ödemelerin ne zaman başlayacağı veya ne kadar ödeme yapılacağı konusunda kesin bir bilgi vermemesi, piyasada mağdurların kaybettikleri varlıkların en fazla %25’ine kadar geri alabileceklerine dair spekülasyonların ortaya çıkmasına neden oldu. Sosyal medyada revize edilen iflas belgeleri, FTX alacaklılarının iflas başvurusunun yapıldığı tarihe göre geri ödeme alacakları üzerinde yoğunlaşıyor. Bu durum, FTX alacaklılarına, iflas dilekçesi verildiğinde daha düşük olan kripto para fiyatına göre ödeme yapılmasının beklendiği anlamına geliyor. Bilindiği üzere, FTX iflas başvurusunda bulunduğunda Bitcoin fiyatı 16.000 dolar seviyesine kadar gerilemişti.

İlginizi Çekebilir;  ABD’de Yeni Vergi Hamlesi: Bu Kripto Para ile Ödenebilecek!

FTX alacaklıları bu durumdan pek memnun görünmüyor; zira henüz ödeme planına dair somut bir gelişme yaşanmış değil. FTX kayyumu, iki yıllık bir süre zarfında alacaklılara ödeme yapmak için çaba sarf ediyor. Diğer yandan, borsanın çöküşünden sorumlu olan isimlerden biri, FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, ABD’de 25 yıl hapis cezasına çarptırılmış durumda. Geçtiğimiz hafta ise Bankman-Fried’ın kız arkadaşı ve FTX’in bağlı şirketi Alameda Research’ün CEO’su Caroline Ellison’a da 2 yıl hapis cezası verildi. Ellison, davanın başında suçlamaları kabul ederek anlaşma yoluna gittiği için daha az bir ceza aldı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.