Sabancı Holding’den 137 Milyon Dolar Yenilenebilir Enerji Yatırımı

0

Sabancı Holding’den Yenilenebilir Enerji Yatırımı

Sabancı Holding'den Yenilenebilir Enerji Yatırımı

Investing.com – Sabancı Holding A.Ş. (SAHOL), Sabancı İklim Teknolojileri A.Ş. aracılığıyla %100 oranında hissedarı olduğu Sabancı Renewables Inc.’nin 12 Eylül tarihinde 137 milyon dolar tutarında bir finansman anlaşması imzaladığını duyurdu. Bu finansman, şirketin inşaatı devam eden ve 2025 yılının ikinci çeyreğinde devreye alınması planlanan 232 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali ile 60 MW kapasiteli enerji depolama tesisi yatırımlarına yönelik olarak kullanılacak. Söz konusu finansman, Tax Equity Investor (Vergi avantajlı sermaye yatırımcısı) tarafından sağlanmıştır.

Açıklamaya göre, sözleşmenin imzalanmasıyla projenin tüm finansman işlemleri tamamlanmış olup, bu durum, tamamen orta ve büyük ölçekli banka ve finansal kuruluşlardan oluşan yatırımcı grubunun Sabancı Renewables Inc. ve projelerine olan güvenini kanıtlamaktadır. Sabancı Renewables Inc. tarafından karşılanan sermaye oranı yaklaşık %25 iken, kredi ve “Tax Equity Investor” tarafından sağlanan yabancı kaynak oranı yaklaşık %75 seviyesinde gerçekleşmiştir.

Oriana Solar Projesi’nin inşaatının tamamlanmasıyla birlikte Sabancı Renewables Inc., ABD’deki toplam yenilenebilir enerji portföyünü 504 MW’a ulaştırmış olacak. Bunun yanı sıra, şirketin Kuzey Amerika’da sürdürülebilirlik odaklı büyüme fırsatlarını yakından takip ettiği de bildirilmektedir.

Tax Equity Mekanizması Nedir?

Tax Equity mekanizması, karbon emisyonlarının azaltılmasını teşvik etmek ve yenilenebilir enerji yatırımlarını desteklemek amacıyla ABD’de yerleşik olan ve belirli kriterleri taşıyan kuruluşlara finansman ve vergi teşvikleri sağlama sürecidir.

SAHOL Hisse Senedinde Son Durum

SAHOL, 86,15-95,5 TL fiyat aralığında oldukça volatil işlemlere sahne olurken, haftayı %1,62 düşüşle 91,1 TL’den kapatarak dikkatleri üzerine çekti. Hisse, geçtiğimiz ay %11 oranında bir düşüş yaşadıktan sonra Eylül ayında %3,5 değer artışıyla devam etmektedir. SAHOL, yılbaşından bu yana ise %54 değer artışı gösterecek şekilde performansını sürdürüyor.

İlginizi Çekebilir;  Astor Enerji'nin Sırbistan'a İlk Güç Transformatörleri İhracatı Gerçekleşti
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.