Walmart ve Capital One Arasındaki Anlaşmazlık

0

Walmart, Capital One’a verdiği Walmart markalı tüketici kredi kartları için münhasır hakları iptal etme kararı aldı. Bu karar, geçtiğimiz ay Manhattan’da bir federal yargıç tarafından reddedildi.

Anlaşmazlığın Detayları

2019 yılında başlayan ortaklık, Nisan 2023’te Walmart tarafından mahkemeye taşındı. Walmart, Capital One’ı kart sahiplerine ödemelerin gecikmesi ve kayıp kartların hızlıca değiştirilmemesi konusunda eleştirdi. Capital One ise bu durumun anlaşmanın feshini gerektirmediğini savundu.

Anlaşmazlığa rağmen, Capital One uygun Walmart markalı kart sahiplerinin birikmiş ödüllerini kaybetmeden başka kartlara aktaracaklarını taahhüt etti. Bu adım, Yargıç Failla’nın daha önce verdiği kararı destekler nitelikteydi.

Walmart ve Capital One temsilcileri şu ana kadar konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapmadılar. Capital One, bu yılın başlarında Discover Financial Services’i satın alma planlarını duyurmuştu.

Resmi adı “Walmart Inc ve diğerleri v. Capital One NA” olan dava, ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi’nde görüldü.

  • Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.
  • Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.
İlginizi Çekebilir;  BofA'nın Analizine Göre Sektör Değerlendirmesi
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.