Spot Bitcoin ETF’lerine Talep Artışı ve ABD Ekonomik Verileri

0

Spot Bitcoin ETF’lerine Yoğun Talep

Investing.com’un verilerine göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde işlem gören spot Bitcoin ETF’leri, dünkü işlemlerde yaklaşık 365 milyon dolar fon toplayarak önemli bir başarı elde etti. Bu durum, haftalık bazda toplam fon akışının 600 milyon doları aşmasına katkıda bulundu. Spot Bitcoin ETF’lerine olan talepteki artış, Bitcoin fiyatının 65.000 dolar seviyesine yaklaşmasına yardımcı oldu. Önceki gün yaşanan negatif fon akışının ardından piyasa algısının hızla değiştiği görülüyor. Dünkü işlemlerde en çok ilgi gören ETF, Farside Investors’ın verilerine göre 114 milyon dolar toplayan ARK Invest’in ARKB fonu oldu. Bunu takiben, BlackRock’ın IBIT fonu yaklaşık 93 milyon dolarlık bir fon çekmeyi başardı. Fidelity’nin FBTC’si ve Bitwise’ın BITB’si ise toplamda 124 milyon dolarlık bir artış kaydetti. Yüksek maliyet nedeniyle fon kaybı yaşamaya devam eden GBTC fonu ise son iki haftanın en düşük kaybı olan 7 milyon dolar ile durumu atlattı.

ABD Ekonomik Verileri ve Bitcoin Talebi

Dün açıklanan ekonomik veriler, Amerika Birleşik Devletleri’nde risk iştahını artırmaya yardımcı oldu. ABD Gayri Safi Yurtiçi Hasılası’nın (GSYİH) üçüncü okumasında büyüme oranı %3 olarak teyit edildi. Bu veri, durgunluk endişelerini azaltarak piyasada olumlu bir hava yarattı. Ayrıca, haftalık işsizlik başvurularındaki beklenmedik düşüş de pozitif algıyı destekleyen diğer bir faktör oldu. Makro ekonomik veriler, Federal Rezerv’in faiz indirimine devam edeceği yönündeki algıyı güçlendirirken, Çin’in hafta başında açıkladığı teşvik paketleri de Bitcoin fiyatına olumlu yönde etki etti. Bugün, Fed’in yakından izlediği enflasyon göstergelerinden biri olan Kişisel Tüketim Harcamaları Endeksi (PCE) yayımlanacak. PCE verisinin enflasyon sorunlarının olmadığını gösteren sinyaller vermesi durumunda, riskli piyasalarda olumlu bir görünümün devam etmesi bekleniyor. Beklentilere göre, manşet PCE’nin Ağustos ayında yıllık bazda %2,3’e gerileyerek son dört yılın en düşük seviyesine inmesi öngörülüyor.

İlginizi Çekebilir;  ABD Tarım Dışı İstihdam Verileri ve Piyasa Tepkileri

Bitcoin’deki Güncel Durum

Bitcoin'deki Güncel Durum

Dünkü işlemlerde Bitcoin, %3,2 oranında bir yükseliş göstererek 65.830 dolara kadar ulaştı. Bu durum, kripto paranın önceki günkü kayıplarını telafi etmesine ve haftalık bazda %3 civarında bir değer artışı elde etmesine olanak tanıdı. Bugün, kazanımlarını koruyarak güne başlayan Bitcoin, sabah saatlerinde 65.350 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.