Euro Yatırım Holding A.Ş. Yakın İzleme Pazarına Alındı

0

Investing.com’da yer alan habere göre, Borsa İstanbul, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada Euro Yatırım (EUHOL) Holding A.Ş.’nin Yakın İzleme Pazarına alınacağını duyurdu. Borsa İstanbul’un 27 Mayıs 2024 tarihli kararıyla, Euro Yatırım Holding A.Ş.’nin 30 Haziran 2023, 31 Aralık 2023 ve 30 Haziran 2024 tarihlerine ait finansal tablolarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında, görüş bildirmekten kaçınıldığı belirtilmiştir. Bu nedenle, Kotasyon Yönergesi’nin 35. maddesi uyarınca, şirketin paylarının Yakın İzleme Pazarı’na alınmasına karar verilmiştir.

Açıklamada ayrıca, aynı maddenin üçüncü fıkrası gereğince, payların işlem sırasının bugün kapalı kalacağı ve 15 Ekim 2024 tarihinden itibaren Yakın İzleme Pazarı’nda yeniden işleme açılacağı ifade edilmiştir.

EUHOL Paylarına Kredili İşlem Yasağı Getirildi

Bu gelişmelerin yanı sıra, EUHOL paylarına Sermaye Piyasası Kurulu kararları doğrultusunda devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) çerçevesinde, bugün seans başından itibaren 13 Kasım 2024 tarihli işlemlere kadar kredili işlem yasağı uygulanacağı bildirilmiştir.

Euro Yatırım Holding A.Ş. Yakın İzleme Pazarına Alındı

EUHOL payı, Temmuz ayı ortasından Ekim ayı başına kadar muazzam bir yükseliş göstererek %280 oranında bir artışla 10 TL seviyesine kadar ulaşmıştır. Ancak, geçen hafta itibarıyla dalgalı bir seyir izlemeye başlayan hisseler, 7,79 TL seviyesine kadar gerilemiş ve haftayı %5,31 kayıpla 9,28 TL’den kapatmıştır.

İlginizi Çekebilir;  BIST 100 Endeksi Düşüş Eğilimli Seyir İzliyor
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.