Mia Teknoloji’nin TÜBİTAK Destek Programı ile Yeni Projesi

0

Mia Teknoloji’den Önemli Gelişme: TÜBİTAK Destek Programı

Mia Teknoloji'den Önemli Gelişme: TÜBİTAK Destek Programı

Investing.com’da yer alan habere göre, Mia Teknoloji (MIATK), Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı açıklamada, bağlı ortaklığının TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Destek Programı kapsamında desteklenmeye uygun bulunduğunu duyurdu. Şirket, %100 bağlı ortağı Tripy Mobility Teknoloji Anonim Şirketi’nin TÜBİTAK’a yaptığı başvurunun kabul edildiğini bildirdi. Proje önerisi, “Mikro Hareketlilik Etki Simülatörü: Sürdürülebilir Şehir Planlaması İçin Ekonomik, Çevresel ve Sosyal Karar Destek Aracı” başlığıyla sunulmuş olup, toplam bütçesi 6.079.651,77 TL olarak belirlenmiştir.

Açıklamada, projenin çıktısı olan yapay zeka destekli simülasyon yazılımının, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde faaliyet gösteren mobilite şirketleri, planlama kuruluşları ve yerel yönetimlerin büyük bir ihtiyacını karşılayacağı ifade edildi. Ayrıca, söz konusu yazılımın ticari potansiyeli açısından stratejik bir önem taşıdığı vurgulandı. Mia Teknoloji, Tripy Mobility Teknoloji’nin TÜBİTAK ile yürüteceği projelerin önümüzdeki dönemde de hızla devam edeceği bilgisini verdi.

MIATK Hisseleri Üzerine Son Durum

MIATK, son 9 haftadır negatif kapanış gerçekleştiriyor.

MIATK payı, Mart ayından bu yana düşüş trendini sürdürüyor ve 22 Temmuz haftasından bu yana haftalık negatif kapanışlar sergiliyor. Yeni haftaya yükselişle başlayan hisse, dün 47,7 TL’ye kadar yükseldikten sonra günü %2,9 artışla 45,24 TL’den kapattı. Ancak bugün, kısmen satıcılı bir seyir izleyen hisse, son saat itibarıyla %1’e yakın düşüşle 44,8 TL seviyelerinde işlem görmekte.

Yılın ikinci çeyreğinden bu yana düşüş eğilimini devam ettiren MIATK, yılbaşından bu yana %23 değer kazanmış durumda.

İlginizi Çekebilir;  Yaz İndirimi: InvestingPro'da %50'ye Varan İndirimler ve Ek %20 İndirimle Tasarruf Fırsatı!
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.