BIST 100 Endeksi Güncel Durumu ve Teknik Analiz

0

Foreks BIST 100 Endeksi Güncel Durumu

BIST 100 endeksi, gün içerisinde en düşük 9708 puan seviyesini görerek, günü %0,94 değer kazanımı ile 9920 puandan kapattı. Piyasa, dalgalı bir seyir izlemeye devam ediyor. Bankacılık endeksi %2,75 değer kazanırken, holding endeksi de %0,23’lük bir artış gösterdi. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran bankacılık sektörü olurken, en çok kaybettiren sektör ise %0,68 ile iletişim oldu.

Küresel piyasalarda toparlanma çabaları gözlemlense de, henüz risk-on moduna geçebilmiş değiliz. Ortaya çıkan belirsizliklerin dağılması için biraz daha zamana ihtiyaç duyuluyor. Küresel piyasalarda kısa vadede dikkatler, ABD’de yarın açıklanacak olan enflasyon verilerine çevrildi. ABD’nin Temmuz ayı tüketici enflasyonu verileri, bugün TSİ 15:30’da açıklanacak. Tüketici enflasyonunun, Haziran ayında açıklanan yıllık %3 seviyesini Temmuz ayında da koruması beklenirken, çekirdek TÜFE artışının ise %3,3’ten %3,2’ye gerilemesi öngörülüyor.

XU100 Kapanış ve Teknik Analiz

XU100 Kapanış ve Teknik Analiz

XU100 Kapanış: 9921
10 günlük Hareketli Ortalama: 10136
100 günlük Hareketli Ortalama: 10119
200 günlük Hareketli Ortalama: 9310

Geçtiğimiz hafta pazartesi günü yaşanan sert düşüşün ardından, endeksin olası seyrini yüksekten düşen bir top metaforu ile anlatmaya çalışıyoruz. Top, kısa vadede iki yönde sekmeye devam edecek. Dün öğle notumuzda, endeksin taban bölgesine yaklaştığını bir kez daha vurguladık. Endeks algoritmamız şu an SAT konumunda ve ortalamaların ile trendin altında olduğumuz için temkinli bir duruş sergilemeye devam ediyoruz. Kısa vadede bir tepki yaşanacaksa, 9700 seviyelerinin buna uygun bir fırsat sunduğunu belirttik.

Dolayısıyla, 9700 altına STOP koymak kaydıyla makul bir risk ve disiplinle olası tepki sürecini izlemekteyiz. Özellikle dün, gün sonuna doğru bu tepki sürecini yaşamış olmamız önemliydi. Genel görüşümüz ise hala aynı noktada. Eğer taban oluşumuna ikna olursak (9300-9700 bandında) ya da 10100-10200 bandı aşıldıktan sonra oyuna güçlü bir şekilde dâhil olmak, ana stratejimiz olacak. Mevcut seviyelerden ise, temkini elden bırakmadan ve büyük risk almadan, sadece tepkilere eşlik etmeye çalışacağız.

İlginizi Çekebilir;  Builders FirstSource ve Piyasa Rotasyonu

Son iki haftadır belirttiğimiz gibi, getiri peşinde koşmaktan ziyade, portföyü koruma ve riskleri yönetmeye odaklanmamız gereken kritik günler içindeyiz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.