TÜİK Verilerine Göre Haziran Ayı Enflasyon Raporu

0

Investing.com – Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, tüketici enflasyonu Haziran ayında aylık bazda %1,64 artış gösterirken, yıllık bazda ise %71,60 seviyesine geriledi.

Yıllık Enflasyon %71,60’a Geriledi
TÜFE, 2024 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre %1,64 artarken, yıllık bazda %71,60 seviyesine geriledi. Aynı dönemde on iki aylık ortalamalara göre %65,07 oranında yükseldi.

En Düşük Artış Giyim ve Ayakkabı Grubunda
Haziran ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre en düşük artış %47,84 ile giyim ve ayakkabı grubunda gerçekleşirken, en yüksek artış ise %107,11 ile eğitim grubunda yaşandı.

Aylık Bazda Konut Grubu Önde
Ana harcama gruplarına göre Haziran ayında bir önceki aya göre en çok azalan grup yine giyim ve ayakkabı olurken, konut grubunda %3,79 oranında artış kaydedildi. Endekste kapsanan 143 temel başlıktan 35’inde düşüş, 5’inde değişim olmazken, 103 başlıkta artış görüldü.

TÜİK Verilerine Göre Haziran Ayı Enflasyon Raporu

İşlenmemiş Gıda ve Enerji Hariç TÜFE Değişimi
İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE’deki değişim, Haziran ayında bir önceki aya göre %1,90 artış gösterdi. Bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %70,40 oranında artış gerçekleşti. On iki aylık ortalamalara göre bu oran %68,25 olarak gerçekleşti.

InvestingPro Büyük Yaz İndirimi başladı! %50’ye ek %10 indirim fırsatı için kupon kodu: PRO20. Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz. Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

İlginizi Çekebilir;  Amerikan Hane Halklarının Net Değerinde Rekor Artış

TÜİK Verilerine Göre Haziran Ayı Enflasyon Raporu

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.