Dünya Çapında Hisse Senedi ve Tahvil Fonlarına Yatırımlar Artıyor

0

Dünya Çapında Hisse Senedi Fonları

Bank of America’nın Perşembe günü yayınladığı rapora göre, dünya çapındaki hisse senedi fonları 12 Haziran’da sona eren haftada toplam 25,6 milyar $’lık önemli miktarda net mevduat elde etti. Bu, Mart ayından bu yana en yüksek net mevduat seviyesini temsil ediyor.

Teknoloji Odaklı Fonlar

Teknoloji odaklı fonlar, Bank of America analistlerinin “Yapay Zeka (AI) yatırım fırsatlarının tam olarak benimsenmesi” olarak tanımladığı bir eğilime işaret eden 8,7 milyar dolarlık benzeri görülmemiş bir haftalık net mevduat ile ön plandaydı. Amerika Birleşik Devletleri merkezli hisse senetleri üst üste dokuzuncu hafta 20,4 milyar dolar tutarında net mevduat aldı.

Tahvil Fonları ve Yatırımlar

Tahvil fonları üst üste 26. haftada 6,4 milyar dolarlık net mevduat ile güçlü bir performans gösterdi. Yüksek kredi kalitesine sahip tahviller 5 milyar $ ile art arda 34. hafta net mevduat çekerken, ABD devlet tahvilleri art arda yedinci hafta 1,2 milyar $ net mevduat çekti.

Bölgesel Yatırım Akışları

Çin, Şubat ayından bu yana en önemli iki haftalık net mevduat olan 1,3 milyar dolarlık net mevduatla öne çıktı ve toplam 3,3 milyar dolara ulaştı. Bu akış, Avrupa yatırımlarının karşılaştığı süregelen zorluklarla tam bir tezat oluşturmakta ve daha yüksek büyüme potansiyeli algılanan piyasaları tercih eden yatırımcı duyarlılığında bir değişikliğe işaret etmektedir.

İlginizi Çekebilir;  Trump Kampanyası, Winklevoss Kardeşlere Bitcoin Geri Ödemesi Yaptı
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.