BIST 100 Endeksi Güne Yatay Başladı, Volatil Hareketler Gözlemlendi

0

BIST 100 Endeksi Güne Yatay Başladı, Öğleden Sonra Volatil Hareketler Gözlemlendi

BIST 100 Endeksi Güne Yatay Başladı, Öğleden Sonra Volatil Hareketler Gözlemlendi

Investing.com – BIST 100 endeksi, güne yatay bir başlangıç yapmasının ardından öğleden sonraki işlemlerde daha volatil bir görünüm sergiledi. Günün ilk yarısında 9.030 ile 9.060 puan aralığında dalgalanan endeks, gün sonuna doğru 9.152 puana kadar yükselmeyi başardı. Ancak son saatlerde 9.100 puanın altına gerileyerek, %0,15 civarında kısmi bir artışla 9.040 puan bandında işlem görmeye devam ediyor.

BIST 30 endeksi de gün boyunca yarım puanlık bir değer artışı gösterirken, BIST 100 dışındaki endeksler son saatlerde %0,4 oranında değer kaybı yaşadı. Sektör bazında incelendiğinde, ticaret, iletişim ve turizm en çok değer kazanan sektörler arasında yer alırken, metal, spor ve teknoloji ise ekside hareket eden sektörler olarak öne çıktı. Özellikle bankacılık ve holding sektörü, kapanışa doğru %0,2 oranında bir değer artışı kaydetti.

BIST 100’de En Çok Yükselen ve Düşen Hisseler

BIST 100 endeksinde bugün en çok yükselen 5 hisse şu şekilde sıralandı:

  • BİM A.Ş. (BIMAS)
  • ODAS Elektrik (ODAS)
  • Otokar (OTKAR)
  • Ford Otomotiv (FROTO)
  • Tablo Gayrimenkul (TABGD)

Diğer yandan, BIST 100’de en çok düşen 5 hisse ise şu şekilde belirlendi:

  • Gubre Fabrikaları (GUBRF)
  • Kardemir (KRDMD)
  • Tofaş (TOASO)
  • Mavi Giyim (MAVI)
  • Ereğli Demir Çelik (EREGL)

Borsa İstanbul genelinde ise kapanışa doğru ETILR, IZFAS ve DNISI hisseleri en çok kazandıranlar arasında yer aldı. ATSYH, EUHOL ve SEYKM ise en çok kaybettiren hisseler olarak öne çıktı. Yurt içi döviz piyasasında, dolar/TL akşam saatlerine doğru yatay bir seyirle 34,27’den işlem görürken, euro/TL ise 37,64 bandında hareket ediyor. Gram altın fiyatları ise %0,5’lik bir düşüşle 2.897 TL seviyesinde işlem görmekte.

İlginizi Çekebilir;  BIST 100 Endeksi Güncel Durumu ve Hisse Fiyatları

Yurt dışında, Asya endeksleri günü genel olarak artıda kapatırken, yalnızca Hong Kong borsası %10’a yakın sert bir düşüş kaydetti. Hong Kong hisseleri, Çin’in daha fazla teşvik önlemi açıklamaması nedeniyle yatırımcıların iyimserliğinin azalmasıyla %9,41’lik bir geri çekilme yaşadı. Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu’nun Salı günü düzenlediği basın toplantısında, daha fazla ekonomik destek politikası açıklanmaması, geçen hafta boyunca ralli yapan Hang Seng endeksindeki düşüşe neden olduğu ifade edildi.

Avrupa endeksleri de kapanışa yaklaşırken satıcılı bir seyir izlerken, ABD endeksleri güne karışık bir görünümle başladı. Nasdaq ve S&P 500 artıda başlarken, Dow Jones ise düşüş ağırlıklı yatay bir seyir sergiliyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.