Borsa İstanbul’da Gün Sonu Değerlendirmesi: Yükselen ve Düşen Hisseler

0

Borsa İstanbul’da Gün Sonu Değerlendirmesi

Borsa İstanbul'da Gün Sonu Değerlendirmesi

Investing.com’un verilerine göre, BIST 100 endeksi güne yatay bir başlangıç yaptıktan sonra, öğleden sonraki işlemlerde daha volatil bir seyir izledi. Günün ilk yarısında 9.030-9.060 puan aralığında hareket eden endeks, gün sonuna doğru 9.152 puana kadar yükseldi. Ancak son saatte 9.100 puanın altına gerileyerek, %0,15 civarında kısmi bir artışla 9.040 puan bandında işlem görüyor. BIST 30 endeksi yarım puanlık bir değer artışı gösterirken, BIST 100 dışındaki endeksler son saatlerde %0,4 oranında değer kaybı yaşadı.

Sektör bazında değerlendirildiğinde, ticaret, iletişim ve turizm sektörleri en çok yükselenler arasında yer alırken, metal, spor ve teknoloji sektörleri ise ekside hareket eden sektörler oldu. Bankacılık ve holding sektörü ise kapanışa doğru %0,2 oranında bir değer artışı kaydetti.

BIST 100’de Bugün En Çok Yükselen ve Düşen Hisseler

BIST 100 endeksinde bugün en çok yükselen 5 hisse şu şekilde sıralandı:

  • BIMAS
  • ODAS
  • OTKAR
  • FROTO
  • TABGD

Öte yandan, BIST 100’de en çok düşen 5 hisse ise şöyle belirlendi:

  • GUBRF
  • KRDMD
  • TOASO
  • MAVI
  • EREGL

Borsa İstanbul genelinde kapanışa doğru ETILR, IZFAS ve DNISI hisseleri en çok kazandıranlar arasında yer alırken, ATSYH, EUHOL ve SEYKM hisseleri en çok kaybettirenler olarak öne çıktı.

Yurt içi döviz piyasasında ise dolar/TL akşam saatlerine doğru yatay bir seyirle 34,27’den işlem görürken, euro/TL 37,64 seviyesinde hareket ediyor. Gram altın ise %0,5’lik bir düşüşle 2.897 TL seviyesinden işlem görmekte.

Yurt dışında ise Asya endeksleri, Hang Seng hariç, günü artıda kapattı. Hong Kong borsası, Çin’in daha fazla teşvik önlemi sunmaması nedeniyle %10’a yakın sert bir düşüş kaydetti. Hong Kong hisseleri, yatırımcı iyimserliğinin azalmasıyla %9,41 oranında bir geri çekilme yaşadı. Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu’nun Salı günü yaptığı basın toplantısında daha fazla ekonomik destek politikası açıklanmaması, geçen hafta boyunca ralli yapan Hang Seng endeksindeki düşüşe neden oldu.

İlginizi Çekebilir;  BIST 100 Haftaya Yükselişle Başladı: Sektör Performansları ve Hisse Değişimleri

Avrupa endeksleri de kapanışa doğru satıcılı bir seyir izlerken, ABD endeksleri güne karışık bir görünümle başladı. Nasdaq ve S&P 500 artıda başlarken, Dow Jones ise düşüş ağırlıklı yatay bir görünüm sergiliyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.