Kripto Varlık Yatırım Fonlarında 305 Milyon Dolar Çıkış

0

Kripto Varlık Yatırım Fonlarında Çıkışlar Devam Ediyor

Kripto Varlık Yatırım Fonlarında Çıkışlar Devam Ediyor

Geçtiğimiz hafta, kripto varlık yatırım fonları toplamda 305 milyon dolar çıkış kaydetti. CoinShares’in sağladığı verilere göre, üç haftalık pozitif bir görünümün ardından, kripto varlık fonlarına yönelik bu negatif akış, özellikle ABD kaynaklı olarak dikkat çekti. Analistler, bu çıkışların sebebini, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 50 baz puanlık bir faiz indirimi olasılığının azalması ile ilişkilendiriyor. Zira, geçtiğimiz hafta ABD’de açıklanan verilerin beklenenden daha iyi gelmesiyle birlikte, ekonominin güçlü kalmaya devam ettiği gözlemlendi.

Kripto Varlık Yatırım Fonlarında 305 Milyon Dolar Çıkış

CoinShares analistleri, Fed’in faiz politikası üzerindeki olası değişikliklerin kripto varlık fonları üzerinde daha fazla etki yaratmasını bekliyor. Bölgesel bazda değerlendirildiğinde, ABD’de 318 milyon dolar fon çıkışı yaşanırken, Almanya ve İsveç de bu çıkışların gözlemlendiği diğer bölgeler oldu. Öte yandan, Kanada, 13,2 milyon dolar fon girişi ile geçen hafta piyasadan pozitif bir ayrışma gösterdi. İsviçre piyasası da 5,5 milyon dolar girişle Kanada’yı takip etti.

Kripto Varlık Yatırım Fonlarında 305 Milyon Dolar Çıkış

Kripto varlık fonlarının çıkışları, piyasanın en hakim varlığı olan Bitcoin’e dayalı fonlara odaklandı. Bitcoin fonları, 319 milyon dolar net çıkış kaydetti. Buna karşın, Bitcoin’in değer kaybına odaklanan fonlar, önceki haftaların aksine, geçen hafta 4,4 milyon dolar giriş gördü. Ethereum fonlarından ise, hafta boyunca 5,7 milyon dolar çıkış gerçekleşti. Diğer altcoin fonları ise pozitif bir akışa sahip olarak dikkat çekti. Bu bağlamda, Solana, 7,6 milyon dolar girişle ilk sırada yer alırken, çoklu varlık fonları da 6,4 milyon dolar ile onu takip etti.

İlginizi Çekebilir;  Amerika Birleşik Devletleri Tüketici Enflasyonu Raporu: Temmuz 2023

Sonuç olarak, kripto varlık fonu piyasasında geçen hafta toplamda 305 milyon dolar net çıkış gözlemlendi. Aynı dönemde, kripto piyasasının toplam değeri %10 oranında gerileyerek 2,02 trilyon dolar seviyesine düştü. CoinShares, blok zinciri odaklı hisse senetlerinde ise 11 milyon dolar giriş raporladı. Eğilimin tersine dönmesinde, Bitcoin madencilerine özel yatırım ürünlerine yönelik talep artışının etkili olduğu belirtildi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.