Fitch Türkiye Kredi Notu Anketi Sonuçları

0

Fitch Türkiye Anketi Sonuçları Açıklandı

Fitch Türkiye Anketi Sonuçları Açıklandı

Foreks Haber, Fitch Ratings’in 6 Eylül Cuma gecesi yapacağı değerlendirme öncesinde bir anket gerçekleştirdi. Bu anketin sonuçlarına göre, Türkiye’nin kredi notunun “B+” seviyesinden “BB-” seviyesine yükseltilmesi bekleniyor. Ayrıca, görünümün de “pozitif” olarak korunması öngörülüyor.

Anket, 15 ekonomist ile yapıldı ve sonuçlar oldukça ilgi çekici. Ekonomistlerin 11’i, Fitch’in bu yıl planlanan ikinci değerlendirmesinde Türkiye’nin notunu “BB-” seviyesine çıkaracağı yönünde tahminde bulundu. Bu ekonomistlerden 8’i, görünümün korunacağını, 3’ü ise görünümün “durağan” olarak revize edileceğini öngördü.

Özellikle dikkat çeken bir diğer sonuç, 3 ekonomistin kredi notunun ve görünümünün mevcut seviyelerde kalacağı yönünde görüş bildirmesi oldu. Ayrıca, 1 ekonomist ise Türkiye’nin notunun iki kademe birden artırılarak “BB” seviyesine yükseltilmesi ve görünümün korunacağı beklentisini paylaştı.

Ankete katılan kurumlar arasında Alnus Yatırım, Gedik Yatırım (IS:GEDIK), Pariterium Danışmanlık, Trive Yatırım, İş Portföy, OYAK Yatırım, İnfo Yatırım, InvestAZ, Dinamik Yatırım, Ahlatcı Yatırım, Allbatross Yatırım, Spinn Danışmanlık, Sagam Danışmanlık, Yatırım Finansman ve Colendi Menkul yer aldı.

Kredi notunun sonuçlarının 6 Eylül Cuma gece yarısından sonra açıklanması bekleniyor. Fitch, en son 8 Mart 2024 tarihinde Türkiye’nin kredi notunu “B” seviyesinden “B+” seviyesine yükseltmiş ve görünümü “durağan”dan “pozitif”e çevirmişti.

Not: Foreks Haber Merkezi tarafından düzenlenen ankete katılmak isteyen banka veya aracı kurum yetkilileri, neslihan.koroglu@forinvest.com adresine e-posta gönderebilir.

Uyarı: Anket verilerinin ‘Foreks Haber Anketi’ ibaresiyle kullanılması gerekmektedir.

  • Anket Tablosu
  • Yabancı Para Cinsinden Kredi Notları
  • Kredi Notu Skalası
İlginizi Çekebilir;  Türkiye 2. Çeyrek GSYİH Verileri Açıklanıyor: Ekonomik Beklentiler
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.