Türkiye 2. Çeyrek GSYİH Verileri Açıklanıyor: Ekonomik Beklentiler

0

Türkiye Ekonomisine Dair 2. Çeyrek GSYİH Verileri Açıklanacak

Türkiye Ekonomisine Dair 2. Çeyrek GSYİH Verileri Açıklanacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2. çeyrek Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYİH) verilerini 2 Eylül Pazartesi günü saat 10.00’da açıklayacak. Yılın ilk çeyreğine ait veriler, Türkiye ekonomisinin %5,7 oranında büyüme kaydettiğini ortaya koymuştu. Bu bağlamda, 2. çeyrek GSYİH verisi, piyasa katılımcıları tarafından dikkatle izleniyor ve veri öncesi tahminler gelmeye devam ediyor.

Matriks Haber Servisi, 2024 yılının ikinci çeyreği ve yıl genelinde GSYİH ile ilgili bir beklenti anketi düzenledi. Anket, 16 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirildi. Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin yılın ikinci çeyreği için GSYİH beklentilerinin medyanı %2,8 artış yönünde şekillendi. Ankete katılan ekonomistlerin tahminleri, %1,5 küçülme ile %3,5 büyüme arasında değişiklik göstermektedir.

Ekonomistlerin 2024 yılına dair GSYİH beklentilerinin medyanı ise %3,1 artış olarak belirlendi. Ankette, 2024 yılı için en düşük büyüme beklentisi %2,5, en yüksek büyüme beklentisi ise %4 olarak ortaya çıktı.

Geçen yılki verilere bakıldığında, Türkiye ekonomisinin çeyreklik dönemlerde genellikle beklentilerin üzerinde bir büyüme performansı sergilediği gözlemleniyor. 2024’ün ilk çeyreğinde Türkiye’nin GSYİH’i, piyasa beklentilerine paralel bir gelişim gösterirken, ikinci çeyrek için yapılan tahminlerin bir önceki çeyreğe kıyasla oldukça düşük kaldığı dikkat çekiyor.

İlginizi Çekebilir;  TÜİK Temmuz 2024 Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi Verileri
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.