TÜİK Temmuz 2023 Tüketici Güven Endeksi Raporu

0

TÜİK Temmuz Ayı Tüketici Güven Endeksi Verilerini Açıkladı

TÜİK Temmuz Ayı Tüketici Güven Endeksi Verilerini Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan Temmuz ayı tüketici güven endeksi verilerine göre, endeks değeri 75,9 olarak belirlenmiştir. Haziran ayında 78,3 olan bu endeks, %3,1 oranında bir düşüş göstermiştir.

Alt Endekslerdeki Değişimler

Tüketici güven endeksinin alt endekslerinde de dikkat çekici düşüşler gözlemlenmiştir. Mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi, Haziran ayında 63,8 iken Temmuz ayında 60,4’e gerileyerek %5,4 oranında bir azalma yaşamıştır. Gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi endeksi ise 79,2’den 75,9’a düşerek %4,2 oranında bir gerileme kaydetmiştir. Genel ekonomik durum beklentisi endeksi de 76,1’den 70,8’e inerek %7 oranında bir azalma göstermiştir.

InvestingPro BÜYÜK YAZ İNDİRİMİ başladı! %50’ye ek %10’a varan indirim fırsatı için kupon kodu: PRO20 Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz. Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşabilirsiniz.

Dayanıklı Tüketim Mallarına Harcama Beklentisi Arttı

Endeksler arasında dikkate değer tek olumlu gelişme, gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesinde görülen artıştır. Bu endeks, Haziran ayında 94,0 iken Temmuz ayında 96,5’e yükselerek %2,6 oranında bir artış kaydetmiştir.

TÜİK, bir sonraki tüketici güven endeksi verilerini 22 Ağustos 2024 tarihinde yayımlayacağını duyurmuştur. Tüketici güven endeksi, 0 ile 200 arasında bir değer alabilmektedir. Endeksin 100’den büyük olması, tüketici güveninde iyimser bir durumu; 100’den küçük olması ise kötümser bir durumu işaret etmektedir.

İlginizi Çekebilir;  İstatistik Kurumu: Ekonomik Güven Endeksi Haziran Ayında Geriledi
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.