MicroStrategy’nin 1,01 Milyar Dolarlık Tahvil İhracı ve Yeni Bitcoin Alımları

0

MicroStrategy’nin Yeni Tahvil İhracı ve Bitcoin Alımları

MicroStrategy'nin Yeni Tahvil İhracı ve Bitcoin Alımları

Investing.com – MicroStrategy, geçtiğimiz günlerde duyurduğu 2028 yılı vadeli 1,01 milyar dolarlık dönüştürülebilir kıdemli tahvil arzını bir haftadan kısa bir sürede tamamlayarak dikkatleri üzerine çekti. Halka açık şirketler arasında en çok Bitcoin tutanlardan biri olan MicroStrategy, bugün yaptığı basın açıklamasında, tahvil satış duyurusundan sadece 4 gün sonra bu büyük finansman sürecinin tamamlandığını bildirdi.

Daha Fazla Bitcoin Alımı İçin Tahvil İhracı

Kurumsal yatırımcılara yapılan tahvil satışından elde edilen gelirin, Bitcoin alımı için kullanılacağı ve şirketin genel harcamaları ile mevcut borçların itfasında değerlendirileceği ifade edildi. MicroStrategy, hisse senetlerini adi hisse senedi fiyatı üzerinden %40 primle ihraç ederken, hisse başına yaklaşık 183,19 dolarlık bir ilk dönüşüm fiyatı belirledi. Ayrıca, şirket 135 milyon dolarlık ek tahvil ihracı da sunarak toplamda 1,01 milyar dolarlık bir tahvil arzına ulaşmış oldu. Elde edilen fonların bir kısmı, şirketin 69.080 BTC ile teminatlandırdığı 2028 vadeli 500 milyon dolarlık ve %6,125 getirili kıdemli teminatlı senetlerinin itfasında kullanılacak.

Yeni Bitcoin Alımı Duyurusu

MicroStrategy, tahvil ihracı duyurusundan önce 1,11 milyar dolar değerinde 18.300 Bitcoin daha alarak toplam Bitcoin varlıklarını 15,4 milyar doların üzerinde bir değerle 244.800 BTC’ye çıkarttı. Bitcoin fiyatlarındaki dalgalanmalardan bağımsız olarak Bitcoin alım stratejisini sürdürmeye kararlı olan küresel yazılım şirketi, tahvil arzının tamamlanmasının hemen ardından yeni bir Bitcoin alımı yaptığını duyurdu. MicroStrategy’nin kurucu ortağı Michael Saylor, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, şirketinin yaklaşık 61.750 dolar maliyetle 458,2 milyon dolar karşılığında 7.420 BTC satın aldığını açıkladı. Böylece MicroStrategy, 19 Eylül tarihi itibarıyla birim başına maliyeti yaklaşık 39.266 dolar olmak üzere toplamda 9,9 milyar dolar maliyetle 252.220 BTC miktarına ulaşmış oldu.

İlginizi Çekebilir;  Ethereum'da Satış Baskısı ve Piyasa Durumu

MSTR Hisse Senedinde Son Durum

MSTR, dünkü işlemlerde önemli bir kazanç elde ederek günü %9 değer artışıyla 144,66 dolardan tamamladı. Bu durum, hisse senedinin 6 Eylül’de 113 dolar seviyesinden bulduğu destekle yükselişini sürdürdüğünü gösteriyor ve aylık bazda %8,5 değer artışına ulaşmış durumda. MSTR, bu yıl rekor seviyesini 200 dolarda belirledikten sonra yılbaşından bu yana %109 değer artışı ile dikkat çekiyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.